News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Sâmbătă, 18 septembrie a.c, în jurul orei 09.00, un echipaj de jandarmerie acţionând în zona pieţei din oraşul Pecica, pe linia comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării, au prins în flagrant un bărbat şi o femeie care vindeau dintr-un autoturism ţigări şi cafea.

După realizarea flagrantului au fost identificaţi M.M.A. de 28 de ani şi C. Mariana de 33 de ani, ambii din Pecica, iar în urma verificării autoturismului, jandarmii au descoperit 1198 pachete de ţigări (23.960 fire de ţigarete) fără timbru şi ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia, precum şi 20 kg cafea.

Jandarmii au confiscat ţigările, în valoare de 11980 lei şi le-au întocmit celor doi actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, aceştia fiind susceptibili de săvârşirea infracţiunilor de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete” şi „colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea, şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”.

De asemenea, cele 20 de kg de cafea au fost confiscate, iar bărbatul a fost sancţionat şi contravenţional cu amendă în valoare de 3.000 lei pentru „fapte de comerţ ilicit cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită”, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Dosarele cu actele premergătoare vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *