News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Azi, 01 septembrie a.c, în jurul orei 08.00, un echipaj de jandarmerie în cooperare cu ofiţeri din cadrul Serviciu de Informaţii şi Protecţie Internă Arad, acţionând pe raza oraşului Lipova – în zona pieţei vechi, pe linia comerţului ilicit şi în special a comercializării produselor supuse accizării,   au prins în flagrant un bărbat care comercializa dintr-un autoturism ţigări şi alcool.

După realizarea flagrantului, în urma verificării autoturismului, jandarmii au descoperit 12.600 fire de ţigarete fără timbru şi ţigări timbrate necorespunzător cu timbre de Serbia, precum şi 14 litri de alcool sârbesc.

Jandarmii au confiscat ţigările şi alcoolul, în valoare totală de 7700 şi i-au întocmit bărbatului actele premergătoare în vederea începerii urmăririi penale, acesta fiind susceptibil de săvârşirea infracţiunii de ,,deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete”.

De asemenea, acesta a fost sancţionat şi contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru „fapte de comerţ ilicit cu bunuri a căror provenienţă nu poate fi dovedită”, conform prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Dosarul cu actele premergătoare va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad pentru continuarea cercetărilor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *