News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

4 motive pentru care ar trebui să îți petreci următorul concediu în Luxemburg 4 motive pentru care ar trebui să îți petreci următorul concediu în Luxemburg
Please follow and like us:
Pin Share

Învecinat cu Germania, Franța și Belgia, micul Luxemburg se situează chiar în inima Europei. Deși este renumit pentru castelele medievale, peisajul pitoresc și văile unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri din lume, acesta nu este o destinație turistică atât de populară. Mai jos, vei afla de ce merită să îți petreci următorul concediu în această țară minunată.

  1. Orașul Luxemburg

Capitala este un „oraș cu două etaje”, unul dintre acestea fiind chiar Orașul Vechi, ușor de reperat datorită fortăreței din secolul al X-lea, situate pe o colină  înaltă. Cea mai bună modalitate de a vizita această zonă este făcând o plimbare de două ore, cunoscută sub numele de Wenzel Walk, care duce turiștii pe metereze și la siturile istorice ale orașului, pe străduțele pietruite, cu turnuri și biserici. Deși nu există zboruri directe spre această destinație, poți opta pentru un bilet de autocar din România în Luxemburg. Odată ajuns, nu trebuie să ratezi Place d’Armes sau Chemin de la Corniche, cel mai frumos „balcon” al Europei, mai precis o promenadă de unde poți admira valea și cazematele Bock, niște tuneluri tăiate prin stânci de piatră. Cu toate acestea, punctul culminant al orașului este spectaculosul Castel Luxemburg, care datează din Evul Mediu timpuriu. 

  1. Mica Elveție

Regiunea estică Mullerthal este supranumită și Mica Elveție, datorită peisajului deluros asemănător celui elvețian. Capitala landului este Echternach, cel mai vechi oraș din întreaga țară. În urmă cu 10 ani, acesta și-a câștigat faima și reputația internațională, fiind înscris în patrimoniul UNESCO. Dacă se întâmplă să fii acolo, nu uita să vizitezi câteva dintre reperele majore, cum ar fi Vila Romană sau centrul cultural din Trifolion.

  1. Bucătăria luxemburgheză

Bucătăria luxemburgheză este un amestec de influențe germane, franceze și belgiene. Așadar, poți întâlni câteva feluri de mâncare tipic nemțești, precum Kaesespaetzle (un fel de prăjitură cu ou și multă brânză), Rosti (tort de cartofi elvețieni) sau paste Carbonara. Să nu uităm nici de Apfelstrudel, de bere sau de croissantele franțuzești! Cu toate acestea, bucătarii luxemburghezi pregătesc și rețete tradiționale, moștenite, de obicei, de la bunici și reinterpretate, așa că ar trebui să încerci „Judd mat Gaardebounen” (carne de porc cu fasole), „Träipen” (mezeluri prăjite) cu sos de mere sau „Ecrevisses à la luxembourgeoise” (raci).

  1. Sistemul excelent de transport

Aceasta este probabil cea mai bună veste pentru toți călătorii împătimiți. Nu o să-ți vină să crezi, dar, pentru doar doi euro, poți cumpăra un bilet universal, pe care îl poți folosi în orice tren, autobuz sau tramvai din țară și cu care te poți plimba timp de două ore (de două ori mai mult decât în ​​restul Europei). De ce două ore? Ei bine, pentru că, în Luxemburg, nimic nu se află mai departe de atât. Astfel, la acest preț, poți lua un tren confortabil din capitală spre orice colț al țării, apoi un autobuz sau tramvai către altă locație și nu te va costa mai mult decât un bilet de transport în comun. Dacă iei în considerare peisajele și natura din această țară, vei vedea că o astfel de aventură merită cu siguranță.

Acestea fiind spuse, iată doar câteva motive pentru care merită să îți planifici următoarea vacanță în Luxemburg! Trebuie doar să îți faci bagajele și să te urci în autocar!

 

Sursă: pinterest.com

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *