News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În luna iunie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad, au executat 433 de misiuni de menţinere, asigurare şi restabilire a ordinii publice în zonele instituţiilor de învăţământ, a pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor de protest, sportive, religioase şi cultural-artistice desfăşurate în municipiul şi judeţul Arad, toate aceste misiuni având ca obiective creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor arădeni precum şi prevenirea şi combaterea infracţionalităţii.

În urma, acestor misiuni executate de jandarmii arădeni, au fost constatate pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional un număr de 26 infracţiuni, dintre care amintim „lovirea sau alte violenţe”, „ameninţarea”, „furt calificat”, „pescuitul cu unelte înţepătoare sau agăţătoare, prin greblare”, „pescuitul cu unelte şi scule neautorizate”, „portul fără drept al cuţitului”, cu 27 autori reţinuţi şi au fost prinşi pe raza municipiului Arad 2 urmăriţi internaţional, iar în sistem integrat patrulele mixte formate din jandarmi şi poliţişti au constatat 17 infracţiuni cu 16 autori reţinuţi. Menţionez că marea majoritate a infracţiunilor au fost constatate „în flagrant”, fapt ce a dus şi la recuperarea imediată a prejudiciului produs.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 228 amenzi contravenţionale, în valoare de 89170 lei, un număr de 33 avertismente scrise şi peste 500 de avertismente verbale, toate acestea în urma legitimării a peste 2500 de persoane şi au fost ridicate în vederea confiscării bunuri, constând în ţigări netimbrate, unelte de pescuit şi material lemnos, în valoare de 1640 lei.

În această perioadă jandarmii arădeni au mai asigurat paza şi protecţia a 63 transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Arad, 44 transporturi corespondenţă clasificată, precum şi a 2 transporturi speciale conţinând materiale explozive, care au tranzitat judeţul Arad.

Totodată, jandarmii arădeni au intervenit, în sprijinul cetăţenilor din loc. Nădab afectaţi de inundaţii, executând misiuni de evacuare a persoanelor şi bunurilor acestora, misiuni de pază a zonei evacuate şi de asigurare a ordinii şi liniştii publice în localitatea Nădab, iar pentru limitarea şi înlăturarea efectelor revărsării apelor jandarmii au umplut sute de saci cu nisip pe care i-au folosit pentru crearea de diguri în jurul caselor.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *