News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Elevii claselor IV-VIII se pot înscrie, până pe 5 noiembrie, a.c., la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică LUMINA MATH, organizat de LUMINA Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Universitatea LUMINA şi Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Concursul, care va avea loc pe 27 noiembrie 2010, între orele 9:00 şi 11:00 se va susţine în fiecare judeţ, în centre stabilite de inspectoratele judeţene şi care vor fi comunicate şcolilor până pe 20 noiembrie.

 Înscrierea în concurs se va face online, pe site-ul competiţiei, www.luminamath.ro, sectiunea Înscrieri. Fiecare şcoală va desemna un profesor responsabil cu înscrierea elevilor in sistemul online. Elevii care doresc să participe la LUMINA MATH vor contacta profesorul delegat al şcolii pentru a fi înscrişi pe site-ul concursului şi vor achita către acesta taxa de înscriere în valoare de 15 lei.

 Subiectele concursului LUMINA MATH vor consta în probleme tip grilă în număr de 30 pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasele V-VIII.

Concursul are drept obiective: atragerea copiilor către ştiinţele exacte, familiarizarea elevilor cu atmosfera de examen şi testele de tip grilă şi pregătirea acestora pentru testarea de tip european.

 Elevii, care în urma concursului, vor ieşi pe primele 20 de locuri în clasamentul pe ţară, pentru fiecare nivel de clasă  vor primii premii în bani şi diplome.

În funcţie de performanţele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensaţi astfel:

locul I – 800 lei, locul II – 600 lei, locul III – 400 lei, locurile IV şi V-300 lei,

locurile VI-X – 200 lei, XI-XX – 150 lei.

În plus se va premia cu o excursie în Istanbul (Turcia), primul elev de la fiecare nivel de clasă, în judeţele în care se s-au înscris minim 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII.

Valoarea totală a premiilor Concursului Naţional de Informatică LUMINA MATH este de aproximativ 7000 euro (6000 euro premii în banii şi  excursii în Turcia).

Ediţia precendentă a LUMINA MATH, desfăşurat în toamna lui 2009 s-a bucurat de un record de participare, numărul elevilor înscrişi, la nivel naţional, depăşind 32.000.

Informaţii detaliate despre concursul LUMINA MATH se pot regăsi pe www.luminamath.ro

Pentru informaţii suplimentare va rugăm contactaţi: Andreea CAITAS, PR Coordinator Brigada Media, mailto:[email protected], gsm:0722 383 034

Despre: LUMINA MATH este un concurs de matematică a cărei primă ediţie s-a desfăşurat la Bucureşti şi Constanţa în anul şcolar 1997-1998 numai pentru elevii clasei a VIII-a. La prima edişie au participat aproximativ 600 de elevi. Intrebarile au fost alese din probleme de logica. Datorita cererii din partea profesorilor şi a inspectoratelor şcolare organizatorul concursului LUMINA Instituţii de Învăţământ a extins această competiţie şi pentru clasele V, VI si VII. In anul 2005 s-a ajuns la o participare de aproximativ 11500 de elevi din 21 de judete.

În 2008 concursul LUMINA MATH s-a transformat în concurs cu un caracter naţional, desfăşurându-se la nivelul întregii ţări ca urmare a parteneriatului cu MECI
De asemenea, 2008 a fost primul an în care s-au putut înscrie şi elevii claselor a IV-a. Ultima ediţie LUMINA MATH, desfăşurată în noiembrie 2009 s-a bucurat de un record de participare, de 32.510 elevi din 42 de judeţe şi 1227 de şcoli din toată ţara.

 Despre: LUMINA Instituţii de Învăţământ este un grup de instituţii de învăţământ particular care asigură instruirea copiilor din învăţământul preuniversitar în şcoli private

Din cadrul grupului LUMINA Instituţii de Învăţământ fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Scoala Spectrum Iasi, Scoala Spectrum Cluj-Napoca, Scoala Spectrum Ploiesti si Scoala Spectrum Timisoara.

Şcolile din cadrul Lumina Instituţii de Învăţământ ofera servicii de educaţie pentru orice grupă de varsta de la 3 la 18 ani, în cadrul cursurilor de zi.

Fiecare instituţie membră cuprinde toate ciclurile de învăţământ preuniversitar: preşcolar, primar, gimnazial şi liceal.

Copiii pot urma curriculum-ul românesc, în cadrul Liceelor Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa, precum si al Scolilor Spectrum din: Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Cluj – Napoca, Iasi si Timisoara sau pentru cel britanic la Şcoala Internaţională Bucureşti (The International School of Bucharest).

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleza la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză.
The International School of Bucharest oferă predare integrală în limba engleză cu profesori vorbitori nativi ai acestei limbi.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *