News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In perioada 22 ianuarie – 21 noiembrie 2010 Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany, în parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Arad si Inspectoratul Scolar Judetean Arad , derulează în judeţul Arad proiectul „ Abilitatea de a te descurca singur”.

Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României în cadrul Programului Facilitatea de Tranziţie 2007/19343.03.03 – Integrarea în societate a tinerilor aparţinând minorităţilor şi grupurilor dezavantajate, si are un buget total de 87.600 euro, din care 78.100 euro reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană prin Programul Facilitatea de Tranziţie şi 9.500 euro reprezintă cofinanţare din partea Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

In perioada 22 ianuarie 2010 – 30 iunie 2010 s-au organizat 50 de sesiuni de dezvoltare deprinderi de viata indepedenta pentru 320 de copii din cadrul urmatoarelor institutii: Scoala Generala nr. 3 Arad, Scoala Generala nr. 8 Arad, Scoala Generala nr. 2 (Stefan Cicio Pop) Arad, Scoala Generala “Ioan Slavici” din Siria si Scoala Generala “Corneliu Miclosi” din Covasant, Complexul de Servicii Sociale Ineu, Compartimentul de Case de tip Familial Santana si Compartimentul de Case de tip Familial Lipova. In fiecare dintre cele 5 scoli, pentru cadrele didactice implicate in proiect, a fost sustinuta o sesiune de constientizare a importantei activitatilor extra-curriculare pentru copii in vederea dezvoltarii abilitatilor de viata independente. Au avut loc in Arad, pentru 10 referenti educatori din cele trei case de tip familial doua sesiuni de lucru constientizare si promovare a metodelor de dezvoltare a abilitatilor de viata la copiii din sistemul de protectie.

În perioada 18 -24 iunie 2010 Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany a organizat la Albac, în judeţul Alba o tabără educativă pentru 35 de copii din cadrul centrelor de plasament şi 35 copii din cadrul şcolilor din judeţul Arad, proveniţi din grupuri defavorizate, ca recompensă pentru eforturile lor, ţinând cont de gradul lor de implicare în cadrul sesiunilor desfăşurate în şcoli şi centrele de plasament.

În cele 7 zile de tabără, copiii au beneficiat de activităţi educative pentru dezvoltarea relaţiilor interpersonale, dezvoltarea abilităţilor de socializare, care să contribuie la stimularea deprinderilor de viaţă independentă. Pe lângă acestea, copiii au avut ocazia să exploreze zona în timpul drumeţiilor, să viziteze Peştera Urşilor şi Peştera Poarta lui Ionele şi obiectivele turistice din Roşia Montană.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *