News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Mişcarea Arădeană a anunţat astăzi că iniţiază prima Academie Arădeană de Lideri „pentru a combate degradarea calitativă a Aradului în multe domenii de activitate (de la management sau economie, la comunicare, finanţe sau administraţie) şi pentru a construi un viitor al oraşului de care locuitorii săi să fie mândri.
Proiectul, ce va debuta în primăvara anului 2011, vine ca un răspuns la apetitul pentru învăţare şi profesionalism al tinerilor din întreg mediul profesional sau academic arădean. „Forma demersului nostru va cuprinde o serie de workshop-uri şi training-uri gratuite, susţinute de traineri profesionişti specializaţi şi formatori atestaţi de Ministerul Educaţiei. Aceste cursuri sunt concepute ca module de o zi, cu un accent mare pus pe interactivitate şi dobândirea de abilităţi, ce se vor derula de-a lungul unei perioade extinse de 3 cicluri”, a declarat Adela Cristea, din partea Mişcării Arădene.
Temele abordate (handout) includ managementul timpului, public speaking, tehnici de negociere, formarea echipelor, inteligenţa emoţională, bazele fiscalităţii, administraţie publică europeană.
„Deoarece viziunea noastră asupra Aradului este cea a unui oraş prosper şi decent deopotrivă, vor fi abordate şi subiecte din aria culturii generale (arhitectură, artă, cultură, istoria Aradului) sau a etichetei, conduitei sociale”, a spus Adela Cristea.
La proiect se pot înscrie tineri, indiferent de convingerile lor politice sau religioase, care doresc o schimbare reală şi de durată în mediul local şi care dau dovadă de potenţial în urma unui interviu. La finalizarea modulelor, aceştia vor susţine o lucrare de dizertaţie care va conţine impactul pozitiv pe care doresc să-l aducă oraşului, şi vor primi o diplomă care să ateste abilităţile lor în faţa unui viitor angajator.
„Academia Arădeană de Lideri reprezintă cel mai îndrăzneţ proiect pe care Mişcarea l-a întreprins până acum, dar avem convingerea că putem da un răspuns superficialităţii şi amatorismului actual prin dezvoltarea valorilor Aradului cu efecte pozitive palpabile şi durabile”, a mai declarat Adela Cristea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *