News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Accidentele de munca in ferma te pot duce la pierderea subventiilor Accidentele de munca in ferma te pot duce la pierderea subventiilor
Please follow and like us:
Pin Share

Prezența accidentelor de muncă într-o fermă ar putea fi sancționată în viitorul apropiat de către autoritățile la Bruxelles. Mai exact, comisarul european pentru agricultură Phil Hogan a declarat recent că se gândește să introducă o sancțiune drastică pentru fermierii care se expun pe ei și salariații lor la condiții periculoase de muncă. Mai exact, Hogan să taie subvențiile agricole pentru fermele în care sunt raportate accidente de muncă.

Anual, în UE, circa 500 de lucrători în sectorul agricol își pierd viața la locul de muncă. Cifrele indică, de altfel, un risc ridicat pentru fermieri, cele mai multe incidente fiind raportate în statele vestice, acolo unde și numărul deceselor a crescut îngrijorător. Astfel, în Marea Britanie, 42 de angajați din sectorul agricol și-au pierdut viața în 2012, potrivit statisticilor Eurostat, care mai indică și 97 de morți în Italia, 95 în Germania și 26 în Irlanda.

Statistica sumbră l-a determinat, de altfel, și pe comisarul european pentru agricultură Phil Hogan să ia atitudine pentru a determina angajatorii din sectorul agricol să adopte măsuri de siguranță mai riguroase. ”Este inacceptabil, iar pentru a stopa acest fenomen, avem în discuție mai multe măsuri pentru a-i determina pe fermieri să acorde mai multă importanță siguranței lor și a familiilor lor la locul de muncă din ferme”, a declarat Phil Hogan, potrivit presei irlandeze, (agrointel.ro)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *