News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Urmare unor controale inopinate efectuate de catre organele de inspectie fiscala din cadrul DGFP ARAD – Activitatea de Inspecţie Fiscală, desfasurate la o societate cu specific de comercializare componente de calculator, s-a constatat ca societatea nu functioneaza la adresa sediului social declarat, nu detine spatii de depozitare la sediul social declarat existand suspiciuni in ceea ce priveste realitatea operatiunilor economice desfasurate de catre societate. Intrucat agentul economic s-a sustras de la efectuarea verificarilor prin neprezentarea documentelor financiar-contabile ale societatii, organele de inspectie au emis Sesizare Penala pe numele administratorului societatii.

Organele de inspectie din cadrul DGFP Arad – AIF au extins cercetarile, verificand activitatea societatii de la infiintare, constatand urmatoarele:

Societatea verificata a inregistrat tranzactii cu alte societati din tara, reprezentand componente de calculator, societati la care organele de inspectie din cadrul DGFP Arad-AIF au solicitat efectuarea unor controale incrucisate in vederea certificarii relatiilor comeciale in ceea ce priveste achizitiile si livrarile de componente electronice.

Societatea de la care agentul economic a achizitionat in anul 2007 materiale de constructii, electrocasnice si cu preponderenta componente de calculator nu confirma livrarea bunurilor nedepunand nici o declaratie fiscala privind achizitiile efectuate sau posibilii clienti de la care sa fi obtinut aceste bunuri, organele de inspectie considerand  ca aceste marfuri nu au fost livrate catre agentul economic verificat, respectiv achizitionate, desi ele s-au vandut – operatiunile fiind fictive.

Societatea de la care agentul economic a achizitionat in anii 2009 si 2010 componente de calculator declara o singura societate ca fiind singurul sau furnizor de marfuri, iar acea societate nu declara nici o livrari de bunuri incepand cu anul 2009, neconfirmand astfel vanzarea bunurilor. Acea societate in perioada 2009-2010 declara achizitii intracomunitare pe care furnizorii acestuia nu le-a declarat, neconfirmand astfel aceste posibile achizitii. Organele de inspectie considera ca societatea de la care agentul economic a achizitionat in anii 2009 si 2010 componente de calculator, nu a achizitionat marfurile vandute, operatiunile efectuate fiind operatiuni fictive.

In ceea ce priveste transportul marfurilor expediate de societatea verificata, urmare solicitarii de control incrucisat efectuat de organele de control din tara, in actul de control incheiat au precizat faptul ca: “Aceste tranzactii nu sunt justificate cu documente ce ar atesta legalitatea si realitatea transporturilor, deoarece contribuabilul nu detine comanda, foi de parcurs, CMR, ş.a.”.

Societatea verificata a inregistrat in evidenta contabila prestari de servicii reprezentand studiu de piata pentru produse PC de la o firma din Bucuresti care nu a depus nici un fel de declaratii de la infiintare, respectiv din anul 2008 si pana in prezent.

Intrucat societatile care au emis facturi catre agentul economic verificat sunt societati care nu pot justifica nici achizitiile, nici livrarile si nici prestarile de servicii, organele de inspectie au considerat ca toate operatiunile inregistrate in evidenta contabila aferente facturilor reprezentand achizitii de marfa si prestari de servicii sunt fictive, fiind intocmite in scopul deducerii TVA de catre clientii societatii.

Avand in vedere aspectele precizate s-au stabilit in sarcina societatii obligatii fiscale si accesori in suma aproximativa de 10.500.000 lei si de asemenea a fost sesizata Directia Nationala Anticoruptie.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *