News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Fitch a îmbunătăţit ratingul de ţară al României care revine, astfel, în categoria “investment grade” – ţară recomandată pentru investiţii. Fitch a crescut ratingurile în ce priveşte creditele pe termen lung în valută, creditele pe termen lung în lei şi creditele pe termen scurt. Reprezentanţii Fitch spun că îmbunătăţirea ratingului reflectă progresele realizate de România în ce priveşte recuperarea după efectele crizei financiare – reflectată în reluarea creşterii PIB, performanţă bună la exporturi, reducerea deficitului de cont curent şi a deficitului bugetar.

România este în momentul de faţă, în ratingurile agenţiei Moody’s, peste două state membre ale UE–Grecia şi Portugalia. Portugalia tocmai a fost retrogradată în zona junk, nerecomandată pentru investiţii de către agenţia de rating

„Îmbunătăţirea ratingului este un semnal important dat investitorilor–politicile economice au dat rezultate iar percepţia investitorilor este una bună. Este un semnal de încredere pe care România îl primeşte şi care vine să confirme corectitudinea şi oportunitatea măsurilor luate de Guvern. Este important să menţinem sau să creştem acest rating, iar acest lucru nu se poate face decât prin continuarea reformelor şi politicilor guvernamentale. Se aşteaptă şi o reacţie similară şi din partea agenţiei Standard&Poor’s”, a afirmat deputatul Adrian Niţu.

Parlamentarul arădean este de părere că semnalul venit de la agenţia Fitch este foarte important şi arată că PDL a reuşit să recâştige încrederea mediul investiţional internaţional după ce PNL, susţinut din umbră de PSD, a reuşit să o piardă în 2008.

„Nu este puţin lucru ca o agenţie de rating internaţională să te numească stat recomandat pentru investiţii – iată că politicile economice au dat rezultate, investitorii au o percepţie bună legată de România. Perspectivele pozitive ale evoluţiei economiei româneşti aşteaptă o reacţie similară şi din partea agenţiei Standard&Poor’s pentru a reconfirma evoluţia pozitivă a economiei româneşti”, a declarat parlamentarul arădean. (comunicat Adrian Nitu)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *