News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Adrian Ţolea, vicepreşedinte al CJA, a participat, luni, la Timişoara, la Consiliul de dezvoltare regională a Regiunii 5 Vest, regiune din care fac parte judeţele Arad, Timiş, Caraş şi Hunedoara. La acestă şedinţă, preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, i-a înmânat preşedinţia lui Ioan Moloţ, preşedinte CJ Hunedoara.

Sorin Maxim, preşinte al ADR Vest, a prezentat bilanţiul şi raportul de activitate, care au fost aprobate. Vicepreşedintele Adrian Ţolea ne-a declarat că, în urma raportului, s-a constat că Regiunea 5 Vest stă bine la toate cele 5 Axe din cadrul Programului Operaţional 2007-2013. „Este foarte bine la capitolul proiecte depuse şi bine în ceea ce priveşte contractările. Judeţul Arad a depăşit 200 milioane de euro în proiecte depuse, mai precis 205 milioane, care înseamnă totalul a celor 88 de proiecte depuse pe cele 5 Axe. Un lucru de subliniat este faptul că proiectul privind Drumul Vinului de pe Axa 2, în valoare de 11 milioane euro, a fost aprobat, deşi se afla pe lista de rezervă. Judeţul Arad se află pe primele locuri în ceea ce priveşte proiectele depuse cu un plus pentru axele care se referă la infrastructură, educaţie şi patrimoniu cultural”, a precizat vicepreşedintele CJA Adrian Ţolea.

Situaţia pe Regiunea 5 Vest se prezintă în felul următor: sunt alocate 416,52 milioane euro şi s-au depus proiecte în valoare de 794,28 milioane euro, ceea ce înseamnă un procent de 190,69%, din care au fost contractate 157,67 milioane euro, respectiv 37,85%. Plăţi efectuate sunt în valoare de 32,77 milioane euro, ceea ce înseamnă 20,78%.

„În ceea ce priveşte judeţul Arad, sunt depuse proiecte în valoare de 205,77 milioane euro, în cele 88 de proiecte. Judeţul Arad stă cel mai bine la Axa 2 – Drumuri, cu 100,12 milioane euro proiecte depuse, peste media judeţulor din Regiunea 5 Vest, unde sunt contractate 25,39 milioane euro. De asemenea, la Centre sociale, Aradul are proiecte depuse în valoare de 5,70 milioane euro, iar pentru Structuri de sprijinire a afacerilor sunt depuse proiecte în valoare de 6,14 milioane euro”, a declarat vicepreşedintele CJA Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *