News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Adrian Todor: PNL insistă cu vânzarea la bucată a ultimelor companii de stat Adrian Todor: PNL insistă cu vânzarea la bucată a ultimelor companii de stat
Please follow and like us:
Pin Share

Deși invocă un caz la unei firme de stat aflată în insolvență, miza reală urmărită de PNL prin modificarea legii care interzice înstrăinarea companiilor de stat este cea anunțată imediat după venirea la guvernare: vânzarea companiilor profitabile din energie (Hidroelectrica) și sistemul bancar (CEC, Eximbank).

„PNL insistă cu demersul anti-patriotic de a modifica legi care interzic Guvernului să activele companiilor de stat în plină criză pandemică, pe prețuri de nimic. Pentru a justifica această devalizare a avuției statului român, PNL invocă anumite situații particulare privind unele companii de stat aflate în insolvență. Se invocă în mod fals necesitatea vânzării unei companii de stat către o altă companie de stat, ceea ce nu ar diminua în niciun fel participațiunile totale ale statului.

Este doar un paravan în spatele căruia Guvernul încearcă să-și creeze o cale legală pentru a putea vinde marile companii pe care a anunțat că vrea să le vândă încă de la începutul guvernării. Miza adevărată pe care o urmărește Guvernul PNL este de a vinde perlele avuției naționale, companiile strategice ca Hidroelectrica și Romgaz, dar și băncile românești în care statul a investit masiv în ultimii ani – CEC și Exim Bank“, susține deputatul de Arad Adrian Todor.

webeditor

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *