News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Vicepreşedintele CJA, Adrian Ţolea, secretar general al PDL Arad, a subliniat că, România este apreciată la nivel european, prin Raportul „Youth employment measures 2010”, elaborat de European Observatory Review, privind iniţiativele şi măsurile aplicate de ţara noastră pentru încurajarea inserţiei tinerilor pe piaţa muncii. „România se numără printre ţările care au acţionat activ în acest domeniu, prin introducerea de noi măsuri menite să promoveze şi să sprijine angajarea pe cont propriu în rândul tinerilor. Mai exact, este vorba despre schema recentă de sprijinire a tinerilor debutanţi în afaceri”, a precizat Adrian Ţolea.

Sprijinul acordat de Guvernul României, conform OUG nr. 6/2011, este oferit întreprinderilor debutante, create de tinerii până în 35 ani, cărora li se oferă scutiri de la plata taxelor şi impozitelor, dar şi subvenţii pentru noii angajaţi, sub forma scutirii de la plata CAS, pentru o perioadă limitată de timp. De asemenea, profiturile reinvestite de aceste firme nu sunt impozitate.

Vicepreşedintele CJA Adrian Ţolea a declarat că „în urma lansării programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători, până la 6 aprilie 2011 au fost înregistrate la Oficiile Naţionale ale Registrului Comerţului 3010 firme (1656 dintre acestea sunt în momentul de faţă înmatriculate). Ca domeniu de activitate pentru firmele înregistrate, tinerii întreprinzători preferă întreţinerea şi repararea autovehiculelor (120 firme din cele 1656 înmatriculate), fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie (86), restaurante (59), lucrări de construcţii (59) şi transporturi rutiere de mărfuri (44)”.

În ceea ce priveşte judeţul Arad, Adrian Ţolea a subliniat că, până în data de 13.04.2011, au fost înregistrate un număr de 26 de societăţi. Principalele domenii de activitate ale firmelor înregistrate de tinerii arădeni sunt: fabricarea pâinii, fabricarea prăjiturilor şi a produselor proaspete de patiserie – 4 societăţi; întreţinerea şi repararea autovehiculelor – 3; fabricarea produselor din beton pentru construcţii – 1; activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management – 1; activităţi de întreţinere peisagistică – 1; activităţi de organizare a expoziţiilor târgurilor şi congreselor – o firmă etc. Astfel, putem spune că iniţiativa Guvernului de a sprijini tinerii debutanţi în afaceri şi-a găsit ecou printre tinerii antreprenori din toată ţara”, a concluzionat secretarul general al PDL Arad, Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *