News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Adrian Ţolea, secretarul general al PDL Arad, subliniază că măsurile luate de Guvernul Boc în 2010 produc deja efecte economice, într-un moment în care situaţia în Uniunea Europeană este instabilă. „Conform Institutului Naţional de Statistică, România are cea mai mare creştere economică pe acest trimestru (n.r. trimestrul trei), raportat la trimestrul anterior, dintre toate ţările Uniunii Europene: 1,9%.ş este o creştere graduală, 0,7% în primul trimestru, 0.2% în trimestrul doi faţă de primul, iar acum 1,9%”, a declarat Adrian Ţolea.

Principalele surse ale acestei creşteri sunt agricultura, dar şi construcţiile sau turismul. „Aceste cifre vin să infirme criticile opoziţiei, care ne acuza că luăm doar măsuri de austeritate, neînsoţite de alte pârghii, care să ducă la o creşetere economică, la o dezvoltare a pieţei muncii”, a completat Ţolea.

Secretarul general al PDL Arad a adăugat că aceste date conferă inclusiv o credibilitate externă a României. „Ratingul de ţară al României s-a îmbunătăţit. Exporturile au crescut cu 9,5% faţă de 2010, ceea ce arată că România este pe drumul cel bun”, a completat Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *