News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

adi tolea1

Adrian Ţolea, secretarul general al PDL Arad, consideră că măsurile economice anunţate de Guvernul Ponta vor avea efect de bumerang asupra populaţiei. „Guvernul Ponta poartă o «mască» socială, anunţând măsuri populiste, cum ar fi creşterea pensiilor.  Dar aceste creşteri vor fi anulate de efectele măsurilor economice pe care acelaşi guvern doreşte să le aplice”.

Adrian Ţolea enunţă doar două astfel de măsuri. Prima ar fi impunerea unui impozit de 3% din cifra de afaceri a firmelor care fac mai puţin de 65.000 de euro pe an. „Acest lucru va conduce la desfiinţarea a zeci de mii de firme şi la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă. În plus, impunerea acestui prag încurajează evaziunea fiscală – firmele care fac cifre de afaceri sub 65.000 de euro vor avea tot interesul să îşi scadă şi mai mult cifra pentru a plăti cât mai puţin la stat”. A doua măsură ar fi introducerea impozitului suplimentar pe activitatea marilor companii din energie şi resurse naturale. „Guvernul socialist Ponta garantează românilor, pentru anul 2013, gaze, benzină şi energie electrică mai scumpe prin supra-impozitarea companiilor de profil. Iar scumpirea acestor produse va atrage creşteri de preţuri în lanţ. Majorarea salariului minim şi a punctului de pensie nu vor însemna deci nimic pentru puterea de cumpărare a românilor”, a afirmat secretarul general al PDL Arad.

Prin aceste măsuri, USL foloseşte încă o dată limbajul dublu: unul pe când era în opoziţie, cu totul altul acum, când se află la Putere. „PDL pune USL faţă în faţă cu propriile promisiuni electorale. Le spune celor de la USL: «faceţi ce aţi promis sau recunoaşteţi că aţi minţit pentru a obţine voturi»”, a concluzionat Adrian Ţolea.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *