News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Află care sunt cele mai întâlnite probleme ale calculatoarelor și soluțiile lor Află care sunt cele mai întâlnite probleme ale calculatoarelor și soluțiile lor
Please follow and like us:
Pin Share

O mare parte din lumea corporatistă este mobilă și are nevoie de o putere de calcul care să poată ușura viețile oamenilor. De-a lungul anilor, laptopurile au trecut printr-o mulțime de schimbări, de la  forme voluminoase și grele la cele subțiri și ușoare. Totuși, cu toate upgrade-urile la putere, dimensiune, capacitate și memorie, problemele legate de laptop apar încă destul de des.

Iată o listă rapidă a cinci dintre cele mai frecvente probleme pe care le auzim și cum le puteți aborda pe cont propriu:

Problemă: Încălzire urmată de oprire.

Laptopurile se mișcă foarte mult. Acest lucru poate duce la limitarea admisiei aerului la ventilator. De asemenea, există riscul de a intra praf și particule străine în sistemul lor de răcire prin portalul de ventilatoare.

Soluție: utilizați laptopul pe suprafețe tari și plate. Evitați să-l puneți pe suprafețe moi care pot bloca trecerea aerului. Curățați ventilatorul cu aer comprimat. Limitați folosirea simultană a mai multor programe deoarece cu cât folosiți mai multe cu atât funcționează mai greu.

Problemă: Laptopul nu se aprinde.

Acest lucru se întâmplă destul de des și ar putea fi legat de defectarea plăcii video sau defectarea bateriei.

Soluție: Există o mulțime de modalități de a încerca să rezolvați problemele legate de încetinirea laptopului. Așadar, află de aici care sunt cele mai întâlnite cauze și soluții pentru problemele laptopului tău.

 

Problemă: Bateria nu durează.

Una dintre cele mai bune caracteristici ale unui laptop este că nu are fir. Dar trăim într-o teamă constantă atunci când bateria acestuia este pe sfârșite sau cu teama de a nu scăpa lichide pe el. Așadar, suntem în mod constant stresați în privința bateriei laptopului.

Soluție: Mai întâi, verificați toate conexiunile cablului încărcător pentru a vă asigura că acestea sunt conectate. Cea mai bună soluție a tehnologiei este pur și simplu să eliminăm complet energia din ea și să încercăm din nou, echivalentul unui somn bun. Dacă nu funcționează, poate fi necesar să înlocuiți bateria.

Problemă: Nu există internet.

Pierderea conexiunii la internet poate reprezenta un obstacol major. Înainte de a trage concluzia unei posibile defecțiuni, încercați niște pași de bază.

Soluție: La majoritatea laptopurilor, există un buton sau comutator wireless real pentru a activa conexiunea, a găsi și a vă asigura că este în poziția ON. Apoi reîncărcați routerul, din nou folosind scurgerea tactică de alimentare; deconectați routerul, lăsați să treacă un timp de 10-20 de secunde, apoi conectați-l din nou.

Problemă: Ecran negru.

Vă deschideți laptopul, îl porniți, auziți că funcționează, dar ecranul este negru. Calculatorul tău poate avea nevoie de instalare de Windows sau de un simplu restart.

Soluție: Deconectați alimentarea, scoateți bateria și mențineți apăsat butonul de alimentare timp de 30 până la 60 de secunde. Reatașați cablul de alimentare și reporniți-l. Apoi închideți din nou, puneți bateria și reîncărcați.

Dacă încercați oricare dintre aceste remedii de tip „do-it-yourself” și încă va confruntați cu aceeași problemă, este timpul să vă cumpărați un nou laptop sau să încercați să apelați la serviciile de reparații pentru calculatorul vostru.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *