News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad organizează în data de 20 august o bursa a locurilor de muncă pentru tinerii postinstitutionalizaţi. Acţiunea va avea loc cu începere de la ora .9.00 la restaurantul Bucegi, din Piata Gării, nr. 11 (fosta sala Bingo).
„Bursa locurilor de muncă este o acţiune standard organizată pentru a oferi posibilitatea celor care solicită şi celor care oferă forţă de muncă, de a se întâlni în mod direct şi de a-şi prezenta oferta, pe un teren neutru”, se arată într-un comunicat de presă remis de AJOFM Arad.
Bursa din 20 august va fi dedicată tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului, însa vor participa şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri înregistraţi la AJOFM Arad.
„Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad invită toţi angajatorii care doresc să recruteze forţă de muncă tânără, între 16 şi 25 de ani, absolvenţi de profil tehnic-tâmplărie, mecanică, electromecanică, profil design vestimentar şi croitorie, să participe la această bursă”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Arad.
Statul garanteaza accesul efectiv al acestor tineri la un loc de munca prin Legea 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale. Tinerii vizaţi de această lege au vârsta între 16 şi 25 de ani şi provin din centrele de plasament şi centrele de primire a copilului; sunt tineri singuri cu copii în întreţinere; tineri familişti cu copii în întreţinere; tineri familişti fără copii în întreţinere; tineri familişti care au executat pedepse privative de libertate.
Pentru aceşti tineri, agenţia realizează un acompaniament social personalizat, în scopul facilitării accesului acestora la un loc de muncă. Astfel, tânărul încheie cu AJOFM un contract de solidaritate cu o durată de până la 2 ani, dar nu mai putin de un an. În baza acestuia, angajatorul încheie cu tânărul un contract individual de muncă pe durată determinată iar cu AJOFM va încheia o convenţie prin care agenţia se angajează să ramburseze lunar salariul de bază stabilit la data încadrării tinerilor în cuantum de maximum 75% din câştigul salarial mediu net pe economie. (news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *