News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ALIMENTE BUNE INAINTE DE CULCARE ALIMENTE BUNE INAINTE DE CULCARE
Please follow and like us:
Pin Share

Nimic nu e mai chinuitor decât insomnia, iar ea poate fi dată şi de anumite alimente pe care le consumi seara. Alte mâncăruri, însă, te ajută să dormi ca un prunc.

Ce să nu mănânci

Shaorma şi hamburgerul. Grăsimile conţinute stimulează producerea de acid în stomac şi, în plus, slăbesc sfincterul care face legătura dintre stomac şi esofag. Astfel, când te întinzi în pat, apare refluxul gastro-esofagian, cu arsurile de rigoare.
Mâncărurile piperate. Şi ele dau arsuri la stomac şi scad calitatea somnului. Potrivit studiilor, persoanele care şi-au condimentat mâncarea cu muştar şi sosuri iuţi au adormit mai greu şi nu s-au odihnit aşa profund ca cei care nu consumaseră.
Carnea. Pe timpul nopţii, digestia e încetinită cu aproximativ 50%. Carnea se digeră greu astfel că, dacă îţi încarci stomacul cu aşa ceva, organismul tău se va ocupa de digestie în loc să se concentreze pe somn.

Ce să mănânci

Laptele. Conţine o cantitate mare de tryptophan, un aminoacid care ajută organismul să secrete serotonină şi melatonină – hormoni care reglează somnul. Nimic nu se compară cu o cană de lapte cald, îndulcit cu miere. Te linişteşte şi parcă îţi aminteşte de copilărie, nu?
Carbohidraţii sunt, în general, buni pentru somn. Îi găseşti în cereale integrale, care merg de minune cu laptele. Evident, nu trebuie să mănânci o pungă întreagă. Porţiile mici sunt o condiţie de bază a meselor de seară.
Bananele. Conţin magneziu şi potasiu, minerale care relaxează musculatura. În plus, sunt o gustare uşoară, dar hrănitoare.
Cartofii dulci. Nu conţin  numai carbohidraţi de calitate care induc somnul, ci şi potasiu, un bun relaxant al musculaturii. Se consumă copţi în coajă sau nature.

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *