News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat alte 119 dosare de finanţare depuse de arădeni în cadrul Programului ,,Casa Verde”, însumând o valoare de 700.808,72 lei. Astfel în total din cele 463 dosare de finanţare trimise spre analiză Administraţiei Fondului pentru Mediu, au fost aprobate 170 dosare. La fel ca în cazul primelor dosare analizate, şi acum au fost respinse 6 dosare, din cauza lipsei certificatului de atestare fiscală sau existenţei unor restanţe de plată în evidenţele compartimentului fiscal al Primăriei Arad, precum şi a faptului că potrivit extrasului de carte funciară, solicitanţii deţin o proprietate aflată în condominiu.

Beneficiarii cărora li s-a aprobat dosarul de finanţare sunt rugaţi să se prezinte la sediul APM Arad în vederea semnării contractului de finanţare având asupra lor actul de identitate.

Neprezentarea solicitantului pentru semnarea contractului de finanţare nerambursabilă în termen de 60 de zile de la comunicarea aprobării dosarului de finanţare, respectiv publicarea pe site‑ul AFM a listei dosarelor de finanţare aprobate, se consideră renunţare la finanţarea aprobată.

Numai după semnarea contractului de finanţare, beneficiarii vor putea achiziţiona instalaţia pentru care au optat, urmând ca ulterior să depună la APM Arad dosarul de decontare. Până în prezent au fost depuse 24 dosare de decontare, în valoare de 128.583,52 lei.

În urma ultimei redistribuiri a sumei alocate sesiunii de finanţare a proiectelor depuse în cadrul Programului ,,Casa Verde” – persoane fizice, judeţului Arad i-a fost suplimentat fondul, ajungând la 2.777.921,60 lei. Astfel, arădenii mai pot depune dosare de finanţare, suma disponibilă în acest moment fiind de 30.818,50.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *