News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Amenajarea unui hol mic: Cum să treci de sezonul rece cu stil și eficiență Amenajarea unui hol mic: Cum să treci de sezonul rece cu stil și eficiență
Please follow and like us:
Pin Share

Care este primul lucru care-ți vine în minte atunci când deschizi ușa locuinței tale? Înainte să te gândești la ceva, trebuie să ții cont de faptul că aproape de fiecare dată holul va fi mereu primul contact și prima impresie care te va cuprinde atunci când pragul casei tale este călcat.

Tocmai de aceea, dacă pentru un hol mare totul pare mai ușor, adevărata provocare apare atunci când amenajarea unui hol îngust (mic/neîncăpător) pune o serie limite considerabile imaginației cât și posibilităților. Aceste lucruri nu înseamnă neapărat că holul tău nu poate arăta extraordinar, mai ales atunci când datorită felului cum iarna se manifestă în România, cu siguranță vei ține haine groase, încălțăminte voluminoasă și ceva de curățat la îndemână. de fiecare dată când acele veșnice picioare murdare de la zloata de afară vor lăsa urme nedorite.

 

Cu ce să începi?

 

O metodă ceva mai inedită este să vezi totul ca pe o poveste. Așa că, dacă holul în sine reprezintă cadrul poveștii, personajele cu siguranță sunt piesele de mobilier care prin caracteristicile fiecăreia, oricine ajunge la pragul tău este întâmpinat de o emoție.

 

Întocmai, mobilierul reprezintă elementul principal pe care trebuie să îl iei în calcul atunci când te gândești cum să amenajezi un hol îngust, dar totuși, cel mai probabil ești interesat de ce ar fi cel mai bine să alegi, ce fel de mobilă se potrivește cel mai bine cu zugrăveala sau cum să amenajezi inteligent fără să supra aglomerezi.

 

Astfel, fără prea multe alte introduceri, poți ține cont de următoarele lucruri:

 

  • Pantofare și dulapuri pentru pantofi

Încă de mic ai auzit replica cum că „pantofii se țin la ușă”, ei bine, pentru acest fapt au fost create și aceste tipuri de mobilier. Special pentru a depozita încălțămintea să-ți fie la îndemână oricând ești gata să pleci sau să revii acasă.

 

Încearcă să alegi culori neutre sau deschise, aici, culorile naturale nu vor da greși niciodată, astfel poți combina perfect o nuanță albă a pereților cu un dulap pentru pantofi de culoarea lemnului accentuat de bej sau negru.

 

  • Cuiere și accesorii

Tot la îndemână trebuie să ai și haina, fie jacketă sau palton, un loc care să-ți permită să faci ultimele retușuri înainte de fiecare drum reprezintă unul din motivele principale pentru care un hol este atât de important.

 

De asemenea, poți să le combini pe toate adăugând: o oglindă, un tablou/ceas sau chiar un accesoriu unde să pui cheile. Acestea pot să reprezinte schimbări subtile și practice atunci când vrei să mai adaugi puțină detaliere acolo unde stilul modern duce lipsă, astfel totul ar arăta cam așa:

  • Bancă și covoare

 

Dacă vrei să salvezi și mai mult spațiu, o bancă unde poți pune încălțămintea și în același timp să șezi în momentul în care te încalți, acompaniată de un covor care să adauge un accent de culoare și detaliu încăperii, poate fi cea mai ieftină dar și inteligentă opțiune.

Ceea e este fascinant la designul de interior din această privință, este faptul că lucrurile în realitate sunt atât de simple precum ai umple o valiză cu haine. Dacă știi cum și ce să alegi pentru nevoile tale, te poți descurca perfect chiar și cu o valiză mică. De cealaltă parte, dacă dorești mai mult decât strictul necesar, evident că ai nevoie de mai mult spațiu, odată ce calitatea devine un criteriu, desigur.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *