News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ANAF RAMBURSEAZA, IN LUNA OCTOMBRIE, IN TVA IN VALOARE  DE 1,1 MILIARDE DE LEI ANAF RAMBURSEAZA, IN LUNA OCTOMBRIE, IN TVA IN VALOARE  DE 1,1 MILIARDE DE LEI

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) rambursează, în luna octombrie, TVA în valoare de 1,1 miliarde de lei, aferentă deconturilor cu opțiune de rambursare pentru care exista decizie de rambursare aprobată, se arată într-un comunicat al ANAF transmis, luni, AGERPRES.

‘În selecția lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii toate deconturile de TVA, soluționate prin decizii de rambursare înregistrate în baza de date D.N.O.R. până la data de 05.09.2015, excepție făcând deconturile de TVA aferente operațiunilor de import soluționate până la 25.09.2015’, se menționează în comunicat.

Dintre deconturile cuprinse la plată luna aceasta, cele cu compensare și restituire totalizează 988,09 milioane de lei, din care se compensează suma de 56,09 milioane de lei și se restituie suma de 932 milioane de lei. Deconturile cu compensare integrală au o valoare de 79,66 milioane de lei, iar cele cu compensare parțială sunt în valoare de 32,68 milioane de lei (iar suma de 561,45 milioane de lei se va restitui în perioada următoare).

Mai citeste si:  UN BARBAT A FURAT BIJUTERII DE AUR DINTR-O LOCUINTA

În cazul compensărilor totale sau parțiale se soluționează toate deconturile pentru care s-a emis decizia de rambursare, iar în cazul sumelor de restituit, care totalizează 932 milioane de lei, plata efectivă a fost programată în 12 octombrie pentru 328, 8 milioane de lei, iar pentru suma de 603,2 milioane de lei în 30 octombrie, se subliniază în comunicat.

Sursa: agerpres.ro

admin

  • Mihai

    16 octombrie 2015 #1 Author

    „În selecția lunii octombrie au fost cuprinse în ordinea vechimii…”, este foarte interesant cum cei de la ANAF „selecteaza” care firma va supravietui si care nu. Desi pentru o tara ca Romania sumele vehiculate in acest comunicat sunt ridicol de mici. La intarzierile in rambursarea TVA mai adaugam ca prin Codul Fiscal care se va aplica TVA-ul nu mai scade la 19% ci la 20%, ca taxele au crescut in loc sa scada, etc. si apoi ne punem problema: „De ce economia Romaniei nu merge asa cum ar fi trebuit?”

    Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.