News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Luni, 06 decembrie a.c., în prezenţa secretarului de stat, şef al Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, domnul chestor de poliţie Ioan DASCĂLU şi a consilierului prezidenţial domnul Iulian FOTA, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române a avut loc ceremonia Apelului Solemn al Detaşamentului de Jandarmi care va acţiona în cadrul misiunii Eulex, sub egida Uniunii Europene, în Kosovo.

Acesta este cel de-al doisprezecelea contingent care execută misiunea de menţinere a păcii în Kosovo, prestaţia jandarmilor români în teatrul de operaţii internaţional fiind apreciată atât de reprezentanţii O.N.U., care au acordat în fiecare an luptătorilor români medalia În serviciul păcii, cât şi de reprezentanţii Eulex.

Reamintim că, în data de 25 noiembrie a.c., 82 de jandarmi români aflaţi în Kosovo au primit din partea EULEX o medalie, în semn de recunoaştere a profesionalismului dovedit pe timpul executării misiunilor.

Detaşamentul va începe deplasarea în teatrul de operaţii, marţi, 7 decembrie a.c., urmând să înlocuiască contingentul aflat acum în Kosovo. În prima etapă, cu mijloace auto, vor pleca 75 de jandarmi, iar alţi 40 de luptători vor ajunge în Kosovo peste două săptămâni.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *