News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

APIA comunica

Economie 6 mai 2010 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) reaminteşte fermierilor care şi-au completat declaraţia de suprafaţă prin intermediul aplicaţiei IPA Online că trebuie să depună la Centrele APIA şi o cerere de plată, până la data de 17 mai 2010.

“Fermierii care au accesat aplicaţia IPA Online trebuie să se prezinte la Centrele judeţene sau locale APIA cu declaraţia de suprafaţă completată electronic şi tipărită pentru depunerea cererii de plată. Alături de această declaraţie de suprafaţă, fermierul trebuie să completeze un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează schemele/măsurile de sprijin solicitate”, a declarat Directorul General al APIA, Florin Marius Faur.

Până în prezent, peste 238.000 de fermieri au accesat aplicaţia IPA Online şi au completat declaraţia de suprafaţă pentru circa 4 milioane de hectare. Dintre fermierii care au utilizat aplicaţia IPA online, 188.580 fermieri au depus la Centrele APIA cererea de plată, pentru 2.214.076,16 hectare.

APIA a lansat în data de 1 martie 2010, campania de primire a cererilor de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă. Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, până la data de 17 mai 2010, o singură cerere de plată. Pentru depunerea cererilor de plată începând cu data de 18 mai se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 11 iunie 2010, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Potrivit monitorizării APIA, până miercuri, 5 mai 2010, în cadrul campaniei SAPS 2010, au fost depuse 814.262 cereri de plată, pentru o suprafaţă de peste 4,7 milioane hectare.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *