News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Arad: Cercetări ‘in rem’ pentru zădărnicirea răspândirii bolilor, după decesul de COVID-19 din spital Arad: Cercetări ‘in rem’ pentru zădărnicirea răspândirii bolilor, după decesul de COVID-19 din spital
Please follow and like us:
Pin Share

Procurorii arădeni au început cercetări „in rem” după decesul bărbatului de 64 de ani confirmat cu COVID-19 la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

„În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor (…). Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, se arată într-un comunicat de presă remis, marţi, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Dosarul a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Antoanella Ianotă, a precizat pentru AGERPRES că la spital au fost trimişi, marţi, poliţişti pentru a ridica documente în vederea efectuării cercetărilor.

De asemenea, surse judiciare au declarat pentru AGERPRES că ancheta vizează modul în care personalul medical a tratat acest caz, respectiv dacă au fost respectate protocoalele astfel încât virusul să nu se răspândească, avându-se în vedere că bărbatul fusese internat în 20 martie, însă a fost confirmat infectat cu noul coronavirus abia în 23 martie, în ziua decesului.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *