News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Pentru câteva zile capitala gimnasticii aerobice europene s-a mutat în Sala Romexpo din Bucureşti odată cu derularea Campionatului European. La startul competiţiei s-au aliniat sportivi din 20 de ţări, atât juniori cât şi seniori.

Aradul a fost reprezentat cu succes de Amalia Nicola, care a devenit campioană europeană de juniori în proba de grup alături de Alina Radu, Bianca Gorgovan, Diana Deac, Carmen Iliescu şi Premia Matei. Echipa de aur al României a câştigat net competiţia, cu un punctaj final de 19.784, devansând cele două echipe ale Rusiei. Amalia este componentă a clubului CSM Arad şi este pregătită de antrenoarea Andreea Toth.

Un alt reprezentant al oraşului nostru a fost Cristian Iordan de la CS Universitatea Arad, antrenoare Ramona Haidu, a ocupat locul cinci la juniori în proba de individual.  Aradul a mai fost reprezentat în proba de trio seniori de un alt sportiv de la CS Universitatea, Marius Petruse, care a concurat alături de Marius Gavriloaie şi Lucian Frăţiloi.

Titlul european cucerit de Amalia Nicola reconfirmă valoare şcolii de excepţie a gimnasticii aerobice arădene, care anul trecut s-a evidenţiat prin obţinerea a două titluri mondiale, obţinute în probele de grup şi echipe de Bogdan Popa de la CSM şi Cosmin Muj de la CS Universitatea.

Pe primul loc la general s-a clasat Italia, cu 3 medalii de aur, urmată de Romania, cu 5 medalii   – 2 aur, 1 argint, 1 bronz -, Spania (1 bronz) si Rusia, cu 5 medalii, dar doar un aur. (sportularadean)

Mai citeste si:  Direcția Sanitară Veterinară Arad atenționează asupra pericolului pestei porcine africane

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *