News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

iotcu_tebea

Ieri au avut loc manifestările dedicate morţii “crăişorului“ Avram Iancu, în acest an împlinindu-se 142 de ani. Din partea Consiliului Judeţean Arad a fost prezent preşedintele Nicolae Ioţcu, care a depus o coroană de flori, alături de vicepreşedintele Adrian Ţolea şi de consilierii judeţeni Dorina Chambre, Ioan Ulici şi Mircea Onea. Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre, iar Avram Iancu este un exemplu demn de urmat de către toţi românii”, a declarat Nicole Iotcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad

La eveniment a mai participat şi o delegaţie ACL, venită evident în scop electoral, în frunte cu candidatul Klaus Johannis, dar şi brădeanul Gheorghe Falcă, primarul Aradului, alături de senatorul Traian Igaş. Toţi s-au rugat de bine şi speranţa unor rezultate bune la alegerile prezidenţiale, evident mâhniţi de sondajele nefavorabile.

.  Evenimentul a fost deschis de ceremonia de decorare a drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte Avram Iancu din Garnizoana Brad, cu ordinul Virtutea Militară în grad de Cavaler, în baza unui decret prezidenţial.

După acest moment au urmat o slujbă religioasă oficiată la biserica din curtea cimitirului din Ţebea, dar şi depuneri de coroane la mormântul lui Avram Iancu.Sărbătoarea a continuat pe platoul din sat, unde au avut loc spectacole de folclor.

Prezenţa arădenilor a fost numeroasă, aproape 2000 de participanţi fiind din judeţul nostru.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *