News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

O serie de manifestări desfăşurate duminică la Lipova (Radna) şi Păuliş au avut menirea să comemoreze 66 de ani de la eroicele lupte din septembrie 1944, purtate de Armata Română pe plaiurile arădene, pentru apărarea Defileului Mureşului, în încercarea de a  stăvili înaintarea trupelor invadatoare germane şi ungare.
Programul manifestărilor organizate de Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război-Secţiunea „Detaşamentul Păuliş”, Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean Arad, Primăria Lipova, Primăria Păuliş şi Arhiepiscopia Aradului, a început cu festivitatea depunerii de coroane şi jerbe la troiţa din incinta UM 0911 din Radna, după care a avut loc o procesiune religioasă cu depunere de coroane la Cimitirul Eroilor din Radna.
Partea a doua a manifestărilor comemorative a început cu o Liturghie arhierească cu parastas, oficiate la biserica ortodoxă din Păuliş de un sobor de preoţi în frunte cu ÎPS Timotei, arhiepiscop al Aradului, urmată de un ceremonial religios şi militar cu prezentarea onorului şi depunere de coroane la Monumentul Eroilor de la Păuliş.
În încheierea manifestărilor organizate duminică, în parcul central al comunei Păuliş a fost dezvelit bustul căpitanului Ioan Fătu, comandantul „Detaşamentului Păuliş”, operă a cunoscutului sculptor arădean Mihai Păcurar.
De remarcat, că manifestările au fost umbrite de protestul unui grup de militari aflaţi în pensie, nemulţumiţi de măsurile luate de Guvern în ceea ce-i priveşte. (news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *