News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

În pofida crizei, angajaţii Biroului de Stare Civilă din cadrul Primăriei Arad înregistrează zilele acestea un număr record de căsătorii. Este vorba de peste 30 de oficieri în zilele de sâmbătă. Recordul absolut pentru acest an va fi atins însă la finele lunii august, când sunt programate şi 40 de căsătorii pe zi!
Conform purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, şi anul acesta în lunile iulie-august se atinge vârful în ceea ce priveşte oficierea căsătoriilor, sezonul de vară fiind preferat de tinerii arădeni pentru a-şi uni destinele. În zilele de 24 şi 31 iulie (care cad sâmbăta), de exemplu, a fost programat un număr record de căsătorii, respectiv 30 pe zi. În zilele de vineri se oficiază, în medie 15 căsătorii.
Un alt record al numărului de căsătorii înregistrate este aşteptat în perioada 21-28 august, când, dacă doritorii nu se vor răzgândi, vor fi oficiate 40 de căsătorii în zilele de sâmbătă şi, în medie, 20 în zilele de vineri. În aceste condiţii, programul oficierii căsătoriilor în zilele de sâmbătă începe la ora 11.00 şi se finalizează după ora 19.00, fiind necesară prezenţa la serviciu a doi ofiţeri de stare civilă, care lucrează în două schimburi.
De la începutul anului şi până acum, la Arad au fost oficiate 649 de căsătorii, la fel ca în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Noua sală de căsătorii, amenajată în sala mică a Palatului Cultural, este apreciată de cuplurile care îşi unesc destinele în aceste zile, dar şi de invitaţi.
„Tinerii care au trecut pragul noii săli de căsătorii au fost de părere că e mult mai frumoasă decât cea veche, spaţiul este mult mai încăpător şi că, la ieşire, arhitectura Palatului Cultural este foarte atractivă pentru fotografii. Ceea ce ne determină să credem că am luat decizia corectă în momentul în care am decis mutarea în acest spaţiu a sălii de căsătorii”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.
Începând de la mijlocul lunii iunie, oficierea căsătoriilor în municipiul Arad are loc în sala mică a Palatului Cultural. Noua locaţie a fost stabilită de Primăria Municipiului Arad pentru a oferi un cadru mai potrivit la desfăşurarea celui mai solemn moment din viaţa tinerelor familii iar datorită spaţiului suplimentar invitaţii vor putea asista la ceremonii în cele mai bune condiţii.
În urma schimbării locaţiei, s-a modificat şi programul de oficiere a căsătoriilor. Cuplurile vor veni în faţa ofiţerului stării civile în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică.
Sala din Palatul Cenad utilizată până acum pentru oficierea căsătoriilor nu mai corespundea din punct de vedere al spaţiului pentru public şi al condiţiilor de acces.
În municipiul Arad, în fiecare an 1.400 de cupluri spun „da” în faţa ofiţerului stării civile iar numărul total al invitaţilor care vin la sala de căsătorii pentru a fi alături de miri la fericitul eveniment trece de 60 000 de persoane.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *