News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

ASA TRATEZI NATURAL O RACEALA USOARA ASA TRATEZI NATURAL O RACEALA USOARA
Please follow and like us:
Pin Share

Pentru durerea de cap

  • Beţi 100 ml suc de spanac, 5 zile pe lună.
  • Masaţi fruntea cu ulei de sunătoare.
  • Preparaţi un amestec din oţet de ventrilică şi de mere. 100 g ventrilică şi 500 ml oţet de mere, se recoltează vârfurile înflorite ale plantei, se mărunţesc, se pun într-un recipient potrivit împreună cu oţetul, se lasă la macerat timp de 14 zile, amestecându-se de 2 ori pe zi, se filtrează. Se pun pe frunte comprese îmbibate cu acest oţet, de 3-4 ori pe zi, şi se lasă 7-10 minute.
  • Extract de mlădiţă de arin alb. Se beau câte 50 de picături dimineaţa, după masă, timp de 21 zile; se face pauză 10 zile. Se poate relua de 3 ori.

Pentru tuse seacă

  • Amestec de plante. Se prepară o infuzie din fenicul şi chimen – în părţi egale: 1 linguriţă de amestec la 250 ml de lapte clocotit. Se infuzează 2-3 minute; se beau 2-3 căni pe zi, dimineaţa, cu înghiţituri mici, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.
  • Tei, iarbă-mare şi pătlagină. Se prepară o infuzie din iarbă-mare, tei, pătlagină, chimen, în părţi egale. Se pune 1 linguriţă de amestec la 250 ml de apă clocotită, se infuzează 5 minute, se beau 3 căni pe zi dimineaţa, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate repeta la nevoie.
  • Sirop de hrean. 200 g hrean ras se amestecă cu 250 g de miere polifloră, se lasă 3 zile la macerat, după care începe să se consume câte 1 linguriţă de 2-3 ori pe zi, timp de 20 de zile, cu pauză 10 zile şi se poate relua la nevoie.

 

Sursa: click.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *