News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

newsarad stiri arad

EximBank a acordat companiei Astra Vagoane Calatori o scrisoare de contra-garantie bancara a carei valoare depaseste 31 de milioane de euro, facilitate care a permis societatii aradene sa participe la o licitatie internationala in urma careia a castigat un contract de export de peste 100 de milioane de euro.

In urma adjudecarii contractului, Astra Vagoane Arad va livra companiei braziliene Vale di Rio Doce – una dintre cele mai mari din lume – aproape 100 de vagoane pentru transport calatori.

„Avand in vedere faptul ca majoritatea exportatorilor romani au parteneri in zona Uniunii Europene – al carei mediu economic este destul de putin predictibil in ultima perioada, EximBank si-a stabilit ca prioritate pentru acest an sprijinirea societatilor comerciale pentru abordarea de piete non-UE. Faptul ca am inceput anul cu incheierea acestui important parteneriat ne indreptateste sa credem ca vom reusi sa sustinem cresterea ponderii comertului extra-comunitar, mai ales ca avem produse care acopera intregul flux de export, din faza de productie, livrare si pana la incasarea contravalorii marfurilor exportate”, a spus Ionut Costea, presedintele EximBank. (gandul.info)

Mai citeste si:  EUROSTAT: ROMANIA, IN RANDUL STATELOR MEMBRE UE IN CARE PRETURILE PRODUCTIEI INDUSTRIALE AU SCAZUT IN IANUARIE

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *