News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


În ultimul an România a făcut progrese semnificative, economia a ajuns într-un stadiu de stabilitate, cu previziuni pozitive, lucru observat şi notat atât de Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană, cât şi de agenţiile de evaluare financiară care au crescut ratingul României.
Din păcate, pe fondul acestor veşti bune venite dinspre execuţia bugetară pe primele 6 luni din perspectiva păstrării creşterii economice, dar şi a avansului prognozat pentru 2012, anumiţi lideri politici ai opoziţiei, atât la nivel local cât şi naţional, încearcă declaraţii care de care mai populiste, pe care le schimbă de la o zi la alta, neavând o viziune sau program pentru România.
Acest lucru l-a încercat atât domnul Ponta, un lider doar cu numele al uniunii socialiste, cât şi omologul său, preşedintele PSD Arad, domnul Căprar. Discursurile acestora se rezumă la sondaje şi procente care, cel puţin la Arad, nu sunt în favoarea USL, nici pentru Primărie, nici pentru Consiliul Judeţean. Domnul Ponta afirmă că nu cunoaşte o posibilă candidatură dată ca sigură de domnul Antonescu, chiar colegul său de alianţă, pentru Primăria Arad în persoana lui Gavril Popescu. Ceea ce dovedeşte şi mai mult faptul că nu au reuşit să convingă nici la alegerile din 2008, şi nici după, din moment ce atât PSD, cât şi PNL nu vor să îşi arunce în luptă vreun candidat şi optează pentru un liberal trecut pe listele PC.
Dincolo de aceste declaraţii politice ale unor lideri ai uniunii socialiste, ceea ce s-a făcut pentru judeţul Arad se datorează preocupărilor noastre, ale oamenilor din echipa PDL care au reuşit să nu risipească voturile prin care arădenii ne-au arătat susţinerea şi încrederea în programul noastru pentru România, şi pentru Arad.
Preşedintele PSD Arad dă dovadă de superficialitate în declaraţiile pe care le face, vorbind despre teme extreme de sensibilie în necunoştinţă de cauză, şi anume desfiinţarea administrativă a judeţului Arad şi subordonarea totală faţă de Timişoara. Încă o dată îi dau replică domnului Căprar, şi îi spun că vineri, 12 august, mă voi deplasa la Arad, împreună cu domnul Raed Arafat, pentru a stabili ultimele detalii privind deschiderea centrului SMURD la Arad. Din păcate pentru domnia sa, dar din fericire pentru arădeni, baza SMURD de la Arad va fi a patra din ţară, după cele din Bucureşti, Iaşi şi Târgu Mureş. Centrul SMURD va deservi toată zona de vest a ţării, şi anume judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Bihor, Hunedoara şi Arad. Dacă pentru PSD Arad asta înseamnă subordonare şi desfiinţare administrativă atunci cred că şi eu şi arădenii vom fi în asentimentul său.
În ceea ce priveşte reforma din MAI, este într-adevăr un proces complex, motiv pentru care nu mă miră faptul că domnul Mircea Purcaru nu cunoaşte legislaţia privind statutul poliţistului chiar dacă dânsul a activat ca şi cadru militar. Întrucât partidul pe care îl conduce este unul care se fărâmiţează de la o zi la alta, este de aşteptat ca domnia sa să nu cunoască faptul că există un protocol de colaborare între Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin care se asigură reconversia profesională a personalului disponibilizat din MAI, în termen de şase luni de la încetarea raporturilor de serviciu.
Vreau să accentuez faptul că actualul guvern nu va da frâu liber tentaţiilor populiste de irosire a banului public aşa cum au obişnuit celelalte guvernări în căutarea de voturi false, deoarece românii au făcut prea multe sacrificii pentru ca România să ajungă în acest stadiu de stabilitate economică. (comunicat)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *