News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Atentat la siguranţa naţională

Politica 24 februarie 2011 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

“Atentat la siguranţa naţională” – în acest mod cataloghează deputatul PSD Ciprian Luca atitudinea Puterii, care lucrează la un nou proiect de distrugere. De această dată, vizată este Autoritatea Naţionala Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Secretariatul general al Guvernului a înaintat o propunere privind privatizarea laboratoarelor de analize sanitar veterinare din toate judeţele ţării, în care au fost investite peste 500 de milioane de euro din fonduri SAPARD şi desfiinţarea actualei structuri sanitar veterinare.

Demnitarul arădean face apel la premierul Emil Boc, ca măcar acum cand şederea sa la şefia Guvernului atârnă de un fir de aţă, să dea dovadă de discernământ şi să nu accepte propunerea privind desfiinţarea instituţiei amintite şi divizarea ei în două structuri fără personalitate juridică. Sper ca măcar acum, în ultimul ceas, Emil Boc să aibă puterea de a spune NU. De dumneavoastră depinde domnule prim ministru soarta a peste 2500 de angajaţi din cei 6000 existenţi în sistem care vor fi disponibilizaţi. De dumneavoastră depinde soarta acestor specialişti, dar şi soarta întregului popor. Nu puteţi permite unor oameni de afaceri să aibă în mână securitatea sănătăţii naţionale. Apreciez că un asemenea demers reprezintă un atentat la siguranţa naţională şi în calitatea mea de reprezentant al românilor  în Parlamentul României am obligaţia de a vă atrage atenţia asupra riscurilor la care expuneţi ţara dacă permiteţi privatizarea laboratoarelor de analize şi desfiinţarea Autoritaţii Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”, afirmă deputatul Ciprian Luca.

Demnitarul arădean apreciază că o societate privată care va administra un asemenea laborator de analize va fi interesata de profitul personal. Iar pentru asta va lua toate măsurile care se impun, una fiind reducerea cheltuielilor. Într-un asemenea segment de activitate, când în joc e viaţa oamenilor, nu se poate discuta despre reducerea costurilor prin folosirea unor produse mai ieftine, lucru gandit desigur de concesionari.  În laboratoare trebuie folosite  produse de calitate, care să asigure rezultate reale pentru analizele efectuate. Pe de altă parte, în personalul din laboratoare statul roman a investit timp şi bani, iar noi avem personal specializat.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *