News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

In conformitate cu prevederile art.84 din Lg.263/2010 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurări, pentru plata pensiei de urmaş, copiii care au depăşit vârsta de 16 ani si care continua studiile, trebuie sa depună la Casa Judeţeana de Pensii, in luna începerii noului an şcolar, cel târziu pana in 5 octombrie 2011, adeverinţa şcolara din care sa rezulte ca urmează in continuare studiile şcolare.

Precizam ca nedepunerea dovezii atrage suspendarea plaţii pensiei de urmaş.

Menţionam ca acordarea pensiei de urmaş nu mai este condiţionata de nivelul formei de invăţamant frecventat ( adică pot beneficia de pensie si urmaşii care urmează masteratul sau doctoratul), de tipul sau modul de organizare a acesteia, de absolvirea uneia sau a mai multora dintre acestea, cu condiţia ca ,in toate cazurile precizate, copilul urmaş sa nu depăşească vârsta de 26 ani.

La depunere, adeverinţa şcolara va fi însoţita de un cupon de pensie si copia cărţii de identitate.

Începând cu data de 01.01.2011 copiii beneficiari de pensie de urmaş, care urmează studiile, pot cumula pensia cu venituri din activităţi profesionale , indiferent de cuantumul venitului.

Programul de lucru al Casei Judeţene de Pensii Arad, situata pe str. Voluntarilor, nr.2 A este de luni pana miercuri intre orele 8.00-12.00, iar joi intre orele 8.00-18.00, cam . 4 – parter.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *