News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Într-un timp extrem de scurt, candidatul USL la Primăria municipiului Arad, conservatoarea Lia Ardelean, a primit răspuns din partea Instituţiei Avocatul Poporului, la scrisoarea deschisă trimisă pe tema ilegalităţilor conţinute de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011, pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. „Ordonanţa respectivă, publicată în Monitorul Oficial nr. 938/30 decembrie 2011, stabileşte restricţii nefondate în ceea ce priveşte acordarea venitului minim garantat, a indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor şi a alocaţiei pentru susţinerea familiei. Potrivit OUG 124, prin normele de aplicare stabilite de HG nr. 57/2012, se condiţionează acordarea acestor sume în funcţie de achitarea obligaţiilor legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care beneficiarii acestor drepturi le deţin în proprietate. Consider că niciun om nu trebuie să rămână fără o sursă de venit şi nicio mamă să trăiască fără indemnizaţie pe perioada îngrijirii copilului”, a apreciat Lia Ardelean în documentul trimis Avocatului Poporului.

În răspunsul remis candidatului USL la Primăria Arad, Avocatul Poporului, prin semnătura adjunctului instituţiei, Mihail Gondoş, îi dă dreptate Liei Ardelean. „Avocatul Poporului, în temeiul art. 26 alin. (2) din Legea nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, va proceda la elaborarea unui Raport special cu privire la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 124/2011, sub aspectul condiţionării acordării unor beneficii de asistenţă socială de achitarea de către beneficiari a obligaţiilor legale faţă de bugetul local pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, conform prevederilor Legii nr. 571/2003”, se arată în document.

Lia Ardelean a mai adăugat că va încerca să rezolve această problemă în continuare, urmând a se adresa premierului României. „Voi continua să mă lupt pentru nedreptăţile făcute acestor oameni. Este vorba de o problemă legată strict de viaţa cetăţenilor. Nu vreau să încurajez neplata impozitelor şi taxelor locale, dar, dacă oamenii respectivi nu au plătit atunci când au avut un venit, cu certitudine nu au cum să plătească în momentul în care nu mai primesc aceşti bani! Susţin necesitatea colectării impozitelor, dar consider că trebuie să începem întâi cu marii datornici la bugetul de stat şi, pe de altă parte, este nevoie de indentificarea unor soluţii logice pentru responsabilizarea tuturor cetăţenilor. Mă voi adresa oficial primului-ministru, căruia îi cer public să abroge această Ordonanţă de Urgenţă anormală, care stabileşte criterii nefireşti pentru plata acestor ajutoare destinate oamenilor nevoiaşi”, a conchis Lia Ardelean.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *