News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Avram Iancu sărbătorit la Ţebea

National 11 septembrie 2012 admin 0

Please follow and like us:
Pin Share

Peste 3000 de persoane au participat, duminică, în localitatea hunedoreană Ţebea, la manifestările oficiale dedicate împlinirii a 140 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

Comemorarea a început cu un ceremonial de depunere de coroane de flori la mormântul lui Avram Iancu şi a fost urmat de o slujbă de pomenire.

La eveniment au participat, printre alţii, ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale din mai multe judeţe ale ţării.

Printre cei prezenţi s-a numărat şi prefectul Aradului, Cosmin Pribac, care a depus o coroană de flori la mormântul lui Avram Iancu. Acelaşi lucru l-au făcut şi senatorii Traian Igaş şi Avram Crăciun, alături de europarlamentarul Iosif Matula.

De asemenea Primăria Municipiului Arad a organizat o serbare câmpenească, unde cei prezenţi ( n.r. peste 1000 de arădeni) au putut savura din delicioasa fasole cu ciolan, pregătită în peste 20 de cătlane. O contribuţie majoră la prepararea bunătăţilor a avut-o personalul calificat de la Cantina Municipală Arad, strict supravegheat de Mariana Szucs, directorul acestei instituţii.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *