News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

 

Sala de sport a LPS-ului din Satu Mare a fost gazda unui inedit meci de baschet feminin între două centre de tradiţie a sportului şcolar din vestul ţării.

LPS Satu Mare (antrenori Eniko şi Marius Tarţa) şi Şc. Gen. nr. 11 „N. Bălcescu” Arad (antrenori Daniel Dragoş şi Cristian Moţ) s-au duelat pentru Cupa „1 Iunie”, câştig de cauză având arădencele, cu scorul de 64-52, gazdele mizând mai mult pe fetele care vor participa în această lună la Festivalul de Minibaschet de la Braşov.

Lotul deplasat de „Bălcescu” în Sătmar le-a cuprins pe: Renate Spistyak (MVP-ul confruntări) 26 de puncte, Ali Răchită (un fundaş de mare viitor) 16, Gianina Andriescu 10, Cătălina Trandafir 6, Denisa Manea 2, Andreea Moisă 2 şi Denisa Creţu 2.

Gruparea gazdă este pregătită de profesorii Eniko şi Marius Tarţa, părinţii fostei baschetbaliste a BC ICIM Eniko Tarţa, care a şi facilitat întâlnirea sătmăreano-arădeană.

De remarcat că o altă generaţie (a gemenelor Pal) a Şc. Gen. „N. Bălcescu” a câştigat în 2008, chiar la Satu Mare, titlul de campioană naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar (ONSŞ) la baschet.

Pentru actuala generaţie de la „Bălcescu” acest an şcolar le-a adus trofeul ediţiei a III-a a Cupei „Mureşul – Sportsin”, un loc secund la faza judeţeană a ONSŞ, aurul la Cupa „Crisius” de la Chişineu-Criş şi Cupa „1 Iunie” de la Satu Mare

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *