News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

BAUTURA CARE ITI CURATA FICATUL BAUTURA CARE ITI CURATA FICATUL
Please follow and like us:
Pin Share

Beneficiile uleiului de măsline și ale lămâiei sunt bine-cunoscute. Combinate, aceste ingrediente protejează și curăță ficatul.

Importanța ficatului

Ficatul joacă un rol major în metabolism și are ca sarcină detoxificarea ficatului de toxine și de deșeurile metabolice. Când ficatul este suprasolicitat, este posibil să apară erupții pe piele.

Beneficiile lămâiei în detoxificarea ficatului

Lămâile sunt unele dintre cele mai bune alimente pentru curățarea ficatului. Potrivit doctorului Alexander F. Beddoe, ficatul produce din sucul de lămâie proaspăt mai multe enzime decât ar produce din oricare alt aliment.

Boli hepatice

S-a demonstrat că utilizarea coajei de lămâie reduce nivelul de colesterol, potrivit unui studiu din 2002 efectuat de o echipă de cercetători olandezi. Rezultatele, publicate în „European Journal of Nutrition“, a arătat că lămâile sunt eficiente în scăderea colesterolului din sânge și ficat.

Cu toate că studiile au fost efectuate pe animale, aceste rezultate arată că un consum regulat de coajă de lămâie ar putea fi benefic pentru cei cu boli de ficat gras.

Lămâia conține un antioxidant puternic

Doar o lămâie conține 88 % din recomandarea zilnică de vitamina C. Vitamina C este un antioxidant puternic, care este necesară pentru obținerea glutationului. Acesta din urmă este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din corp și se găsește în fiecare celulă din organism și protejează corpul de bacterii, virusuri, precum și toxine.

Un nivel scăzut de glutation duce la apariția stresului oxidativ, infectii și cancer. Iar ficatul se suprasolicită, fiind incapabil să-și facă treaba.

Cum ajută uleiul de măsline în detoxificarea ficatului

Uleiul de măsline, în special cel extra virgin, are proprietăți antioxidante. Un studiu din 2010 efectuat de o echipă de cecetători a descoperit că uleiul de măsline extravirgin oferă protecție împotriva toxinelor care cauzează stres oxidativ și afectează ficatul.

Cum prepari băutura

Pune într-un pahar sucul de la o jumătate de lămâie și 1-2 linguri de ulei de măsline extravirgin, presat la rece. Omogenizează bine ingredientele și consumă băutura în fiecare zi.

Sursa: clickpentrufemei.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *