News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CAFEAUA LA FILTRU ESTE MAI SANATOASA DECAT CEA PREGATITA LA IBRIC CAFEAUA LA FILTRU ESTE MAI SANATOASA DECAT CEA PREGATITA LA IBRIC

Cafeaua preparată la filtru este mai sănătoasă decât cea pregătită la ibric, evidențiază Consiliul olandez pentru sănătate într-o nouă directivă care vizează o alimentație sănătoasă. În această directivă, Consiliul olandez pentru sănătate trece în revistă modurile de pregătire a cafelei, subliniindu-le pe cele recomandabile.

Boabele de cafea conțin diterpene, substanțe organice din care principalele sunt cafestolul și kahweolul. Unele studii au arătat că aceste substanțe duc la creșterea ușoară a colesterolului rău (LDL) din sânge. Pregătirea cafelei cu un filtru de hârtie reține aceste elemente, băutura rămânând aproape fără ele, relatează passionsante.be.

În cafetiera cu filtru de hârtie sau în aparatele cu capsule, cafestolul și kahweolul dispar aproape complet, așa încât efectul asupra colesterolului este nesemnificativ. Același lucru este valabil și în cazul cafelei solubile (ness) sau a celei obținute din concentrat lichid (la automatele de cafea).

Mai citeste si:  Esti fumator? Iata cum poti sa reduci consumul de tutun!

Cafetiera cu filtru metalic, precum și cafeaua grecească sau turcească (la ibric) nu elimină cafestolul și kahweolul, prin urmare un consum ridicat (de peste cinci cești pe zi) poate avea un oarecare impact — limitat totuși — asupra nivelului de colesterol rău.

Cafeaua espresso nu pune niciun fel de problemă. Apa sub presiune ridicată trece rapid prin cafeaua măcinată mărunt, cu care intră în contact foarte puțin timp. Ca să se constate o eventuală influență asupra colesterolului ar fi nevoie de o cantitate mare.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *