News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Crăciunul este o perioadă foarte încărcată pentru Moş Crăciun. El trebuie să îşi pregătească sania, să îşi hrănească renii, să verifice să nu fi uitat niciun copil cuminte de pe listă… şi să se asigure că jucăriile pe care le-au cumpărat spiriduşii sunt nu numai distractive, ci şi sigure ! În acest an, sarcina lui va fi mai ușoară ca niciodată: din iulie 2011, jucăriile vândute în UE trebuie să respecte cele mai stricte norme de siguranță din lume.

Jucăriile sigure şi amuzante reprezintă combinaţia perfectă, dar nu sunt atât de uşor de obţinut ! Siguranţa unei jucării depinde nu numai de jucărie în sine, ci și de modul în care este folosită și de vârsta copilului. La ce ar trebui să fie atenţi părinţii, ca să ştie dacă jucăria e sigură sau nu pentru copiii lor ? Pentru a oferi unele sfaturi utile, vicepreședintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, lansează campania europeană pentru siguranța jucăriilor, menită să ne arate cum să obţinem jucării sigure şi cum să le utilizăm fără riscuri. Un videoclip care va fi difuzat pe canalele de televiziune din toată Europa explică aspectele problemei; la acesta se adaugă o carte poştală cu sfaturi de siguranță care va fi oferită consumatorilor din întreaga UE atunci când cumpără jucării.

Vicepreședintele Antonio Tajani a declarat: „ Lansez această iniţiativă în preajma Crăciunului, când se cumpără cele mai multe jucării. În acest an, jucăriile vândute în UE vor fi mai sigure ca niciodată, iar campania noastră va permite părinților să aleagă jucăriile potrivite pentru copiii lor”. El a adăugat: „Mă bucură faptul că la campanie participă mass-media și sute de magazine de peste tot din UE. Dar siguranța este, bineînțeles, importantă pe tot parcursul anului şi ar trebui să ne asigurăm că nu aflăm despre ea „accidental” !”

Lucruri pe care trebuie să le aveţi în vedere atunci când cumpăraţi jucării:

Nu cumpărați niciodată jucării care nu au marcajul CE

Marcajul CE este un angajament din partea producătorului de jucării care certifică că jucăria respectă toate normele UE de siguranță aplicabile, care sunt unele dintre cele mai stricte la nivel mondial.

Nu cumpărați jucării cu părți detaşabile de mici dimensiuni pentru copiii sub trei ani.

Copiii sub trei ani sunt expuşi riscului de a se sufoca, deoarece au tendința să bage totul în gură! Jucăriile care poartă acest simbol nu sunt potrivite pentru copiii sub trei ani.

Citiți toate avertismentele și instrucțiunile

Informaţi-vă cu privire la recomandările referitoare la vârstă și la siguranță şi luați-le în serios ! Atunci când cumpăraţi o jucărie nouă, asiguraţi-vă că jucăria este adecvată pentru vârsta copilului, ţinând cont de temperamentul, obiceiurile şi comportamentul său.

Supravegheați copiii atunci când se joacă

Asigurați-vă că toate jucăriile sunt folosite aşa cum trebuie și sunt potrivite pentru vârsta și capacitățile copilului. Supravegherea copiilor atunci când se joacă le permite să se distreze şi în acelaşi timp să fie în siguranţă.

Cumpărați întotdeauna jucării din magazine și puncte de vânzare online demne de încredere.

Acestea acordă atenție jucăriilor pe care le vând și, de obicei, acceptă returnările. Verificați cu atenție jucăriile cumpărate la mâna a doua și jucăriile oferite de prieteni. Fiind mai vechi, e posibil să nu respecte standardele de siguranță actuale.

Semnalați întotdeauna orice problemă privind siguranța unei jucării producătorului sau vânzătorului de la care ați cumpărat-o

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *