News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Constantin Traian Igas, ministrul Sanatatii Ladislau Ritli, secretarul de stat în Ministerul Sănatăţii, Raed Arafat, au fost prezenţi, astăzi, la Arad, unde a fost inaugurat centrul aerian SMURD, care va deservi mai multe judeţe din vestul ţării. Tot astazi a fost predat si elicopterul care va fi folosit pentru interventii. Din partea autoritatilor judetene au participat prefectul Calin Bibart, vicepresedintele CJA, Cristian Dragan, parlamentari, precum si numeroase cadre medicale.

In punctul de operare aeriană de la Arad vor fi medici care vor deservi elicopterul şi asistenţi din Arad, din Timişoara şi Oradea, care vor sta de gardă o zi, două, vor asigura elicopterul, vor pleca, apoi vor veni alţii, după modelul care există şi în alte părţi”, a precizat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Noua unitate SMURD va interveni în special la evenimentele rutiere care vor avea loc pe autostrada Arad-Timişoara, de pe Cori dorul IV Paneuropean, care urmează să fie deschisă traficului până la sfârşitul acestui an.

Autorităţile estimează că elicopterul va permite reducerea timpului de intervenţie la un accident de la 60-90 de minute, la 20-30 de minute.

Punctul de operare va functiona la Aeroportul Arad unde deja au fost puse la punct toate detalii privind modul de operare, cazarea medicilor şi asistentelor, dar şi partea de suport tehnic.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *