News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CJA alocă peste 7,8 milioane de lei, pentru combaterea COVID CJA alocă peste 7,8 milioane de lei, pentru combaterea COVID
Please follow and like us:
Pin Share

Consilierii județeni au votat, într-o ședință extraordinară, alocarea a 3 milioane de lei pentru asigurarea spațiilor hoteliere destinate repausului între ture sau gărzi pentru personalul din sistemul sanitar implicat în tratarea pacienților cu COVID 19. Alocarea s-a realizat în baza prevederilor art.7 alin (1) din Ordonanța militară nr.4/29.03.2020. Suma a fost realocată diminuându-se bugetul Capitolului „Drumuri și poduri” din cadrul Programului lucrărilor de întreținere și reparații drumuri județene. „Am alocat această sumă pentru a asigura cazarea, la cerere, a cadrelor medicale aflate în prima linie în lupta cu virusul. Este de datoria noastră să le oferim tot confortul necesar acelora dintre ei care nu doresc să meargă acasă, pentru a-i expune și pe membrii familiei acțiunii acestui virus. În funcție de solicitările pe care le vom primi din partea Spitalului Județean Arad, vom demara achiziția de servicii în acest scop”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De asemenea, s-a majorat bugetul Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, ca urmare a alocării de către Primăria Municipiului Arad a sumei de 4.865.000 lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziționarea următoarelor echipamente medicale:

– Monitor funcții vitale terapie intensive: 12 buc. – 229.000 mii lei;

– Injectomat cu baterie: 50 buc. – 357.000 lei;

– Stație monitorizare cu 4 monitoare: 3 buc. – 315.000 lei;

– Pat ATI cu 4 monitoare: 12 buc – 115.000 lei;

– Aparat de ventilație: 33 buc. – 3.849.000 lei.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *