News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share


Din ciclul raspuns la atac presimtim comunicatul de presa al CJA vis-a-vis de acuzele presedintelui PSD-Arad municipiu, Laurentiu Halmagean, cu privire la cei doi maxim trei producatori de produse traditionale „afisati” conform conferintei de ieri.

Parteneriatul dintre Consiliul Judeţean Arad, prin Centrul Cultural Judeţean, şi Primăria Arad, pentru organizarea Târgului de produse tradiţionale a demonstrat încă o dată că asemenea proiecte sunt apreciate de arădeni.

La standuri au fost oferite 15 produse tradiţionale, unele atestate, altele în curs de atestare: Salam de Nădlac, Pită de Pecica, Brânză de Şofronea, Caş de Arad, Plăcintă întinsă de Turnu, Tăiţei de Pecica, Vinars de Bârsa, Vin de Mâsca, Vin de Măderat, Vin de Pâncota, Miere de Socodor, Miere de Buteni, Găluşte slovăceşti, Halviţă de Lipova, Turtă dulce de Zerind. Alături de producătorii menţionaţi au mai fost prezenţi şi meşterii populari, care au întregit tradiţia producătorilor autohtoni.

O importantă contribuţie în reuşita celei de-a treia ediţii a Târgului de produse tradiţionale a avut-o şi Asociaţia „Arădeanca”, cea care coagulează an de an producătorii autorizaţi. „Ne dorim realizarea unui parteneriat pe termen lung şi permanent cu administraţia locală, pentru ca producătorii autohtoni să fie cât mai prezenţi în faţa arădenilor. Am putea organiza chiar lunar asemenea târguri deoarece am observat că există o cerere de piaţă mult mai dezvoltată decât anii trecuţi”, a precizat Marinela Petran, preşedintă a Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Arad.

„Mă bucură faptul că a treia ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale a avut un succes remarcabil, atât prin numărul de producători, cât şi prin arădenii care au degustat aceste produse. Potrivit statisticilor Jandarmeriei, aproape 10.000 de arădeni au vizitat standurile în cele două zile. Vom încerca să oferim arădenilor acest gen de târguri, cât se poate de des”, a apreciat, la rândul său, Adrian Ţolea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad.

De menţionat că în ambele zile, sâmbătă şi duminică, târgul a fost completat de concerte de muzică, populară (în prima zi) şi uşoară. (comunicat CJA)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *