News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

boghicevici3

“În timp ce parlamentarii au demonstrat că pot trece peste diferendele politice, adoptând ieri 2 proiecte esenţiale pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu dizabilităţi, actualul Guvern persistă în atitudinea păguboasă de a promova unilateral şi fără consultări documente strategice, aşa cum este Strategia Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi 2014-2020”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, deputatul Claudia Boghicevici, coordonatorul portofoliului Muncii şi Protecţiei Sociale în Guvernul Alternativă PDL. Deputatul PDL cere ministrului Muncii Rovana Plumb  să refacă textul Strategiei 2014-2020 pentru persoanele cu dizabilităţi ţinând cont de observaţiile şi propunerile societăţii civile şi ale opoziţiei parlamentare, având în vedere că documentul propus de Ministerul Muncii este „extrem de slab, caduc şi respins deja de toate organizaţiile societăţii civile din domeniu”.

„În problema persoanelor cu dizabilităţi guvernele Ponta mai înregistrează un mare eşec: Strategia Naţională privind incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi. Deşi această Strategie trebuia adoptată din toamna anului trecut, abia astăzi Ministerul Muncii organizează, după ce am cerut public de nenumărate ori acest lucru, o consultare publică pe această temă. Această consultare este crucială pentru că Ministerul Muncii este pe cale să promoveze un document extrem de slab, caduc şi respins deja de toate organizaţiile societăţii civile din domeniu. Aceste organizaţii sunt şi în asentimentul PDL când cer retragerea documentului publicat pe 31 ianuarie pe site-ul Ministerului Muncii şi pornirea de la zero a consultărilor pe marginea Strategiei”, a declarat Claudia Boghicevici.

Mai citeste si:  MARIN LUPAS: PRIMARIA ARAD A CHELTUIT PESTE 30 000 DE EURO PENTRU FELICITARI SI PUNGI CADOU"

Deputatul PDL contrapune atitudinea Ministerului Muncii celei din Parlamentul României, unde ieri au fost adoptate, cu largă majoritate, două legi organice care vin în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi. „Ieri am reuşit să promovez în Camera Deputaţilor un proiect extrem de important, cel care vizează finanţarea de la buget a programelor de asistenţă vie pentru persoanele cu dizabilităţi. Prin proiectul promovat de mine şi adoptat ieri în camera decizională, Ministerul Muncii este obligat practic să includă în programele naţionale finanţate de la buget şi acest program asistenţă prin câini ghizi, special antrenaţi pentru a uşura viaţa de zi cu zi a persoanelor cu dizabilităţi. Coincidenţă sau nu, ieri a trecut în Cameră alt proiect care vine în sprijinul persoanelor cu dizabilităţi, şi anume cel prin care persoanele pentru care s-a stabilit un handicap ireversibil să nu mai fie nevoite să se prezinte la evaluările periodice. Aceste două legi organice, pentru care s-a primit sprijin din partea tuturor partidelor parlamentare, arată că parlamentarii trebuie să fie lăsaţi de guvernanţi să legifereze şi să nu li se mai pună pumnul în gură. Din păcate, în această guvernare PSD-PNL, de prea multe ori Ministerul Muncii a blocat proiecte esenţiale pentru sprijinirea diferitelor categorii sociale, doar sub pretextul că va veni el cu o propunere mai bună. Ministerul Muncii în guvernarea Ponta persistă în acest stil nefast, punând piedici iniţiativelor parlamentarilor, fie că a fost vorba de iniţiative pentru creşterea alocaţiilor de stat sau pentru îmbunătăţirea situaţiei persoanelor cu dizabilităţi”, a mai declarat Claudia Boghicevici.

Mai citeste si:  Florin Tripa: ”Legumicultorii noştri au început să conştientizeze beneficiile programului naţional de susţinere a producţiei de tomate”

„Morala este că în timp ce parlamentarii pot trece peste diferende politice şi să ajungă la un consens pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi, Guvernul Ponta rămâne tributar aceleiaşi logici păguboase, conform căreia Parlamentul este doar o maşină de vot, o anexă a Executivului. Cer Ministerului Muncii să refacă textul Strategiei 2014-2020 pentru persoanele cu dizabilităţi ţinând cont de observaţiile şi propunerile societăţii civile şi ale opoziţiei parlamentare. România nu îşi permite să compromită pentru 7 ani de zile situaţia persoanelor cu dizabilităţi doar pentru a mângâia orgoliul unui vremelnic ministru al muncii, doamna Rovana Plumb”, a conchis deputatul PDL. 

admin

 • Simina

  16 aprilie 2014 #1 Author

  Este imbucurator ca s-a luat o decizie benefica pentru persoanele cu dizabilitati. Felicitari doamnei Boghicevici!

  Simina

  Răspunde

 • Bogdan

  16 aprilie 2014 #2 Author

  Rusine Rovana Plumb…nu e in stare sa faca ceva bun pentru oameni.

  Răspunde

 • patric

  16 aprilie 2014 #3 Author

  Doamna Rovana Plumb este o trecatoare prin minister…dar dinpacate cu consecinte negative asupra oamenilor de rand. O persoana fara idei fara planuri si fara orizonturi. Felicitari Doamnei Boghicevici pentru acest proiect de lege, este un pas inainte un pas spre normalitate.

  Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *