News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

CNP: RESURSELE ENERGETICE ALE ROMANIEI VOR CRESTE CU 1,6% ANUL VIITOR, LA 43,3 MILIOANE TEP CNP: RESURSELE ENERGETICE ALE ROMANIEI VOR CRESTE CU 1,6% ANUL VIITOR, LA 43,3 MILIOANE TEP
Please follow and like us:
Pin Share

Resursele energetice ale României vor ajunge anul viitor la 43,3 milioane de tone echivalent petrol (tep), fiind în creștere cu 1,6% față de acest an, potrivit Prognozei Echilibrului Energetic realizată de Comisia Națională de Prognoză.

Din totalul resurselor energetice, 41,9 milioane tep sunt resurse de energie primară, din care 26,8 milioane tep reprezintă producția, 12 milioane tep — importul, iar 2,9 milioane tep sunt stocul de la începutul anului. De asemenea, 1,4 milioane tep reprezintă stocul de energie în transformare.

Cea mai mare parte a acestor resurse, respectiv 33,1 milioane tep, se va duce în consumul intern al țării, iar 5,8 milioane tep vor reprezenta exporturi. Totodată, la finele anului viitor se așteaptă să mai existe un stoc de 4,3 milioane tep, mai estimează experții CNP.

Din totalul consumului intern, 3 milioane tep sunt pentru consumul în sectorul energetic, 1 milion tep reprezintă pierderile, iar 23,3 milioane tep sunt disponibile pentru consumul final.

Pentru următorii trei ani, resursele energetice vor fi în creștere cu 1,6% — 1,7% de la an la an, urmând să ajungă la 44,02 milioane tep în 2017, la 44,7 milioane tep în 2018 și 45,5 milioane tep în 2019, se mai arată în estimările CNP.

Sursa: agerpres.ro

paula craciun

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *