News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Peste 800 de elevi care învaţă la Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” au fost evacuaţi, joi, la ora prânzului, din clădire, în urma izbucnirii unui incendiu la laboratorul de informatică.
Totul a fost însă doar un exerciţiu de alarmare defăşurat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad. Scenariul a prevăzut izbucnirea unui incendiu la cabinetul de informatică, situat la primul nivel al imobilului, urmat de alarmarea şi evacuarea în mod organizat a elevilor şi cadrelor didactice. Evacuarea a decurs foarte bine, în mai puţin de 15 minute elevii s-au adunat în Parcul Copiilor, situat în vecinătatea şcolii.
„Detaşamentul de Pompieri Arad a intervenit cu o autospecială de stingere şi şase subofiţeri care au realizat un dispozitiv de intervenţie, după efectuarea recunoaşterii. Cadrele inspectoratului le-au vorbit, mai apoi, copiilor despre măsurile ce trebuie luate în caz de incendiu şi i-au învăţat cum să folosească stingătoarele aflate în dotarea unităţii de învăţământ”, a declarat Sorina Ambruş, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad. (news-ar)

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *