News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Concert Franz Liszt la Sala Cercului Militar Concert Franz Liszt la Sala Cercului Militar
Please follow and like us:
Pin Share

Programul simfonic al serii de 8 Iunie 2017 îl readuce la Arad pe dirijorul Matei Corvin, aflat într-un nou circuit de concerte în România şi propune publicului o primă întâlnire cu o tânără pianistă româno-americană, instruită la Târgu Mureş, Cluj Napoca  şi  Universitatea Duquesne din Pittsburgh.

Helga Andrea Scheibert deschide  programul de la ora 19.00,  din Sala Cercului Militar, cu cea mai spectaculoasă partitură pianistică a lui Franz Liszt, Concertul nr. 1 în mi bemol major, o propunere concertistică de anvergură, care oglindeşte aspectele cele mai spectaculoase ale limbajului european în perioada de culminaţie a secolului romantic.

Ultimul deceniu al secolului al XIX-lea şi cea mai strălucitoare simfonie a lui Anton  Dvorak, cea de a IX-a, Din Lumea Nouă,  amplifică pe urmă  audiţia  prin extensiile ansamblului orchestral, noua abordare  aleasă pentru această ultimă lună de stagiune reconfirmând  eficienţa şi maleabilitatea unui întreg simfonic, ideal integrat în dinamica repertoriilor de mare succes.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *