News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Aradul va avea două echipe în sezonul viitor al rugbyului românesc. Dacă mai „vechea” UAV va evolua în Divizia Naţională (eşalonul doi), în Divizia A (liga a treia) s-a înscris CS Lions Rugby Club Arad. Cel de-al treilea eşalon rugbystic al ţării, Divizia A, va avea la startul ediţiei 2012, un număr de 10 echipe care sunt împărţite pe trei serii, după criterii geografice. Gruparea arădeană şi-a aflat adversarii din seria de vest: CFR Braşov şi CSM Sibiu. În seria Centru vor activa Olimpia, Sportul Studenţesc, RC Griviţa şi CS Metrorex, toate din Capitală, iar în seria Est se vor duela CN Năvodari, CSR Callatis Mangalia şi RCM Galaţi. Liga a treia se va juca în sistem două tururi şi două retururi, apoi prima clasată în serii joacă tur-retur pentru podium, apoi echipele de pe locul 2 în acelaşi sistem pentru locurile 4-6, iar pentru locurile 7-9  se vor duela echipele de pe locul 3 în serii.

Divizia Naţională de seniori este compusă, în sezonul 2012, din şase formaţii: CSM Suceava, RC Bârlad, RC Stejarul Buzău, CSO Pantelimon, CS UAV Arad (retrogradată din Superliga Naţională) şi Ştiinţa Petroşani, care a refuzat să promoveze în prima ligă, locul său fiind luat de „U” Cluj. Prima etapă a celui de al doilea eşalon este programată pentru data de 7 aprilie, urmând ca returul să înceapă în 19 mai. 2 iunie este ultima dată în care se joacă înainte de vacanţa de vară (la rugby se joacă sistemul primăvaraă – toamnă!), urmând ca echipele să revină pentru ultimele două etape în 4 şi 11 august. La finalul sezonului regulat, primele trei clasate vor disputa play-off-ul pentru promovare, în timp ce celelalte formaţii joacă în play-out. Atât în play-off cât şi în play-out, echipele pornesc de la zero, fără a se ţine cont de punctajele acumulate anterior. A doua fază a campionatului începe în 18 august, urmând să se încheie în 29 septembrie. Ocupanta locului I promovează direct în SuperLigă, locul al II-lea joacă meci de baraj, acasă, cu locul al VII-lea din prima divizie, în data de 13 octombrie 2012, iar de retrogradat nu se pune problema.

Elevii lui Ovidiu Şerban au programate şi patru etape în Campionatul Naţional de Rugby în 7, în 28 iulie, 20 şi 27 octombrie, iar runda finală la 3 noiembrie. Turul preliminar al Cupei României, la care participă UAV Arad şi coelegele sale de eşalon, va avea loc pe 1 septembrie.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *