News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

A doua ediţie a concursului „Acasă, în Europa” a luat sfârşit!

Din cele 24 de lucrări trimise de elevi de la şcolile generale şi liceele din municipiul şi judeţul Arad, precum şi din alte localităţi din ţară, au fost selectate următoarele 5 lucrări:

  • Negru Tania – Şcoala Generală Şicula, clasa a VI-a,
  • Diaconescu Roxana Petronela – Liceul Teoretic „Vasile Goldiş” Arad, clasa a X-a,
  • Suciu Răzvan – Colegiul Naţional „Elena Ghiba Birta” Arad,clasa a X-a
  • Iovescu Raul – Grup Şcolar „Atanasie Marinescu” Lipova, clasa a X-a,
  • Rus Mihai – Colegiul Energetic Cluj-Napoca, clasa a XI-a.

0Câştigătorii vor pleca la Bruxelles în cursul lunii septembrie.

Concursul s-a derulat în perioada 9-30 mai, timp în care participanţii şi-au exprimat punctele de vedere cu privire la utilizarea resurselor tradiţionale şi alternative de energie în Uniunea Europeană.

„Doresc să îi felicit pe cei 24 de participanți care au răspuns provocării lansate. Mă bucură faptul că elevii participanți conștientizează pericolele utilizării energiei tradiţionale, în special a celei nucleare. Concursul ca atare a urmărit şi în această ediţie să atragă atenţia generației tinere asupra unor probleme cu care se va confrunta la maturitate. Mă bucură faptul că, însuşi prin scrisul lor, copii care reprezintă viitoarele generaţii arată că le pasă. De noi, de ei, de întreaga Europă”, a afirmat Iosif Matula, europarlamentar arădean.

Cei 24 de participanţi vor fi premiaţi de către europarlamentarul Iosif Matula, în cadrul unei acţiuni care va avea loc la cabinetul europarlamentar din Arad, în perioada următoare.

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *