News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

În ultima săptămână, Mișcarea Arădeană a reușit să sensibilize tot mai mulți arădeni cu privire la importanța spațiilor verzi pentru o comunitate, și crudul adevăr al lipsei acestora în orașul nostru. Semnăturile strânse până acum au trecut de 2.000, iar răspunsul primit din partea cetățenilor este clar: o schimbare trebuie făcută.

Deși Primăria Arad a încercat, în repetate rânduri, să blocheze prezența noastră prin presiune, agresivitate și abuz, am fost fermi și nu ne-am abătut de la a promova contribuția noastră la Săptămâna Pământului și anume Proiectul de realizarea a 12 parcuri noi pentru arădeni.

Sâmbătă am participat la activitatea de împădurire, organizată de partenerii noștri Respiră Verde și Parcul Natural Lunca Mureșului, care a mobilizat numeroși entuziaști, membri și simpatizanți a numeroase ONG-uri din Arad, elevi ai Colegiului Național Elena Ghiba Birta, studenți și membrii ai AIESEC Arad, precum și mulți alții. S-au plantat peste 1000 de puieți din specia stejar, în două locații din pădurea Ceala.

Mai citeste si:  Autorităţile locale vor colecta trimestrial deşeurile de echipamente electrice şi electronice

Am păstrat luminile stinse pentru 1 oră în seara de sâmbătă, simbolic pentru eforturile de a însănătoși mediul înconjurător. În continuare, mai mult decât un simbol, vom continua în această săptămână acțiunea de strângere de semnături în diverse locații din Arad.

Mulțumim tuturor celor care au luat parte la evenimente, celor care cred în posibilitățile orașului nostru, celor care demonstrează că împreună vom putea face din Aradul de azi, un loc în care îți face plăcere să trăiești. (miscarea-aradeana)

 

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.