News Arad

Stiri si reportaje din judetul Arad

Please follow and like us:
Pin Share

Incalificabilul gest al autorităţilor locale care au dispus tăierea copacilor din parcul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad fără nici un fel de dezbatere şi fără o înştiinţare oficială nu l-a lăsat indiferent pe consilierul local PNL, Ionel Ciupe. Acesta a mărturisit, la finalul unei conferinţe de presă, că habar nu am avut că acest lucru urma să se petreacă – nimeni din executiv nu ne-a informat despre faptul că un întreg parc dintr-o zonă foarte poluată urma să fie ras de pe faţa pământului sub acoperirea că pe locul respectiv se va construi un heliport pentru proaspăt achiziţionatul elicopter SMURD.

Mai mult decât atât, nici până acum, primarul Aradului sau preşedintele Consiliului Judeţean nu au dat vreo explicaţie, în plenul consiliilor sau în mass-media. Competenţa privind administrarea respectivului spaţiu e împărţită între aceste instituţii – respectiv terenul şi spitalul sunt ale C.J.A. iar spaţiul verde ar trebui să fie întreţinut de Gospodărirea Comunală, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului. O asemenea decizie nu se ia – nici legal, nici moral – de către autorităţi fără consultarea consilierilor, fără o hotărâre în acest sens! Suntem uluiţi de nesimţirea fără margini a celor care au dispus acest masacru ecologic şi cerem ca, măcar în ceasul al 12-lea, să li se explice, în mod public, arădenilor, de ce era nevoie, de exemplu, de tăierea copacilor aflaţi paralel cu gardul de pe Victoriei, lîngă Secţia de boli infecţioase-copii, sau de cei din curtea Pediatriei, în condiţiile în care heliportul se putea amenaja pe acoperişul spitalului – aşa cum se practică aproape peste tot în lume – , cu costuri, credem, mai mici şi fără implicaţii atât de majore din punct de vedere al protecţiei mediului.

Consilierul local a mai solicitat să se facă public numele firmei care a executat tăierea propriu-zisă a celor peste 30 de copaci, autorizaţia de mediu care a permis acest fapt şi a promis că va verifica o posibilă legătură între un lider al PDL Arad şi firma care va construi heliportul.

admin

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *